Na 4. vaških igrah v Lutvercih tudi ekipa šova Kmetija 2017

Zmagala je ekipa PGD Sveta Ana, kar 41 deklet in fantov pa se je nato pomerilo še v streljanju s fračo

Prlekija-on.net, torek, 17. julij 2018 ob 21:44
4. vaške igre v Lutvercih

4. vaške igre v Lutvercih

Krajevno vaški odbor Lutverci (Apaška dolina), ki ga vodi predsednik Viktor Sterniša, je konec minulega tedna, na domačem nogometnem igrišču v Lutvercih, pripravil 4. šaljive vaške igre ter streljanje s fračo, na katerih so v šestih zabavnih nalogah tekmovale štiri ekipe. Organizatorji so jih pričakovali nekoliko več, a tudi tako je bilo sila veselo in zabavno. Na igrah, ki so poleg nastopajočih, pritegnile veliko obiskovalcev iz Lutvercev in sosednjih vasi, so nastopili: PGD Lutverci (Jolanda Čerin, Tina Rojc, Patricija Flisar, Jana Kardinar, Tomas Slekovec, Danijel Kotnik, Niko Mulec), PGD Sveta Ana (Nejc Zorec, Matjaž Urošević, Domen Grajfoner, Sašo Zemljič, Valentina Konrad, Nataša Vodan), ekipa Kmetije 2017 (Sabina Mlakar, Maja Alič, Katja Poljanšek, Tomaž Begovič, Monika Košenina, Jan Klobasa, Mitja Roban) in Dobrovoljčki (Doris Sterniša, Jože Sterniša, Dani Sterniša, Anže Žnuderl, Milica Hozjan, Matjaž Soklič, Dejan Jaušovec, Doroteja Belna), katere člani prihajajo iz Prlekije. Posebni magnet za obiskovalce, zlasti tiste mlajše, so bili člani ekipe šova Kmetija 2017, med katerimi je bil tudi domačin iz Gornje Radgone Jan Klobasa.

Kot prvo igro so morali sodelujoči trije skupaj skakati v velikih vrečah, potem so se jim pridružili še preostali trije in so morali skupaj skakati do cilja. V drugi igri so prenašali vodo po klopi in jo polnili v posodo. Izjemno veselo je bilo, ko so se spuščali po foliji, potem ko so prenašali pšenico v žlički čez ovire, metali žogice v sod, na koncu pa je sledila še igra presenečenja, ki je potekala na plesišču, kjer so tudi sploh za veselo razpoloženje in ples skrbeli člani ansambla Preblisk iz Selnice ob Dravi.

Zmagala je ekipa PGD Sveta Ana, z enakim številom točk, a z manj zmagami, pa je bila druga Kmetija 2017. Tako člani ekip kot vsi ostali, ki niso bili v ekipah, pa so lahko streljali s fračo in takšnih je bilo kar 41. Tukaj pa sta slavila Silvo Ivanek in Valentina Konrad.

Končni vrstni red, vaške igre: 1. PGD Sveta Ana 105 točk, 2. Kmetija 2017 105, 3. PGD Lutverci 100 itd.; Streljanje s fračo, moški (32 tekmovalcev): 1. Silvo Ivanek, 2. Zlatko Bencek (oba Lutverci), 3. Marjan Nedeljko (Segovci) itd.; streljanje s fračo, ženske (9): 1. Valentina Konrad (Sv. Ana), 2. Mateja Sterniša (Lutverci), 3. Nataša Vodan (Lomanoše) itd.

Na koncu so najboljši prejeli lepe nagrade, zmagovalci iz Svete Ane pa so dobili tudi prehodni pokal, ki ga bodo branili na šaljivih igrah prihodnje leto.



Več v Družabno