Na Polenšaku starodobna vozila ter razstava kruha in pogač

Prikaz je potekal v sklopu prireditve Praznik žetve z razstavo kruha in pogač, zvečer pa sta bili glavni zvezdi večera Ivana Kovač in Dražen Zečić

Ivan Trunk, nedelja, 22. julij 2018 ob 21:05
55. prireditev Praznik žetve z razstavo kruha in pogač

55. prireditev Praznik žetve z razstavo kruha in pogač

Turistično društvo Polenšak je letos pripravilo že 55. prireditev Praznik žetve z razstavo kruha in pogač, ki je trajala dva dni. V soboto, 14. julija, so se ljubitelji starodobnih traktorjev in drugih vozil dopoldne zbrali na Polenšaku in opravili panoramsko vožnjo po vaseh v okolici Polenšaka. Organizator tega srečanja je društvo starodobnih vozil Oltaimer iz Polenšaka, sodelovala pa so tudi druga sorodna društva iz okolice.

Ob 16:00 uri so pripravili prikaz in mimohod starodobnih vozil in tehnike. Potem so pripravili kulturni program na katerem so nastopili: Ljudski godci iz Hajdoš, Društvo za ohranjanje kulturnega izročila ŠURC iz Leskovca, Predice, Kvartet iz Polenšaka, Halonga potepuhi iz Cirkulan, Cerkvene pevke in Mambo plesna skupina.

Tudi letos so v turističnem domu pripravili veliko razstavo kruha in pogač, ki so ga spekle članice Turistčnega društva Polenšak. Otvoritev razstave je bila po kulturnem programu, slavnostna govornika pa sta bila Franc Kukovec predsednik Turističnega Društva Polenšak in Alojz Kaučič župan občine Juršinci. Blagoslov razstave je opravil domači župnik Dušan Todorovič. Po končanem uradnem delu se je pričela velika veselica na kateri sta bili glavni zvezdi večera Ivana Kovač in Dražen Zečić, goste pa sta zabavala tudi ansambla Tik Tak in Razgaljeni Muzikanti. Kljub dežju in slabemu vremenu je bil prireditveni šotor nabito poln.

V nedeljo so na osrednji prireditvi prikazali žetev pšenice na stari način.



Več v Družabno