V znamenju citer na julijskih karaokah

Prihodnje DOSOR-jeve karaoke zopet v septembru

Filip Matko Ficko, torek, 24. julij 2018 ob 14:28
Julijske karaoke v DOSOR-ju

Julijske karaoke v DOSOR-ju

Priljubljena zabavna prireditev karaoke v okviru »DOSOR-jeve Vetrnice« je 23. julija zvečer bila v znamenju citer. Kot pravo ljudsko glasbilo so citre razširjene po vseh alpskih deželah, torej tudi v Sloveniji. Glasbeni strokovnjaki menijo, da bi naj citre nekoč bile doma skoraj na vsaki slovenski domačiji, še zlasti na podeželju, ker so se izdelovale doma. V svetu je najbolj znana melodija citer iz filma »Tretji človek«, po Sloveniji pa glasba citer iz filma »Cvetje v jeseni«. In prav to melodijo iz filma »Cvetje v jeseni« je v uvod julijskih karaok v razstaviščni avli DOSOR-ja zaigrala na citre Ema Vezjak iz Gradišča v Občini Tišina.

Že ob naslednji točki se je melodiji citer s petjem pridružil vaš poročevalec, ki je zapel pesem Simona Gregorčiča »Veseli pastir«. Slovensko ljudsko pesem »Ta pijanost je nemarnost« je a capela zapela stanovalka Vida Toš, za njo pa je pesem »Kvartopirci« (poje jo Manca Špik) zapela Alma Hočevar iz Varstvene enote Radenci. Stanovalec Branko Ločnikar je prepeval Slakovo »Lunca z neba zasijala«, a Čolnikove punce, Lana in Žana, sta razveselili z Vunjakovo pesmijo »Želim, želim...«. Stanovalka Ema Matijevi

je a capela predstavila ljudsko pesem »Jaz sem si pa nekaj zmislil«, njej pa je sledil zborček zaposlenih v 1. nadstropju DOSOR-ja, gospodinj in medicinskih sester, s pesmijo skupine Don Juan »Marina«. A capela je zapela tudi DOSOR-jeva prostovoljka Radmila Radojević, predstavila je venček dalmatinskih pesmi. Zborček »Srčni prijatelji« Zdravilišča Radenci je zapel pesmico iz filma »Sreča na vrvici« in v tem stilu so vsem prisotnim razdelili še kekse (srček na vrvici), ki so jih prinesli s seboj. Domači glasbenik Jože Farkaš iz Radencev je zaigral na kitaro ter zapel pesem v lastni priredbi »Štamprli tekile«»Dva goluba« je znana dalmatinska pesem, ki sta jo v duetu zapela DOSOR-jeva prostovoljca Andreja Lenartič (tudi zaposlena v DOSOR-ju) in vaš poročevalec.

Poldrugo uro nastopov posameznic in posameznikov ter skupin sta tradicionalno uspešno vodili Mojca Kumlanc in Maja Zamuda, ki jima je z brezhibno tehnično (video) pomočjo »ob strani« bil Boris Behek. Vsi sodelujoči so prejeli kuverte z boni za sladoledno ohladitev v Slaščičarni »Tropicano« Džemaila Hamitija v Radencih, ki je bila tokrat sponzor julijskih karaok.

Vsi nastopajoči so ob zaključku skupaj zapeli kot zborček. Kmalu so se »razpotegnili« v »plesno kačo«, nekateri izmed njih pa so zaplesali kar v parih. Občinstvo DOSOR-ja je bilo navdušeno.

Foto: Marija Erveš



Več v Družabno