Z nožem v prsih so ga v smrtni nevarnosti odpeljali v UKC, kjer so mu zdravniki rešili življenje

V času prijetja in kasneje je osumljeni še naprej grozil, da bo oškodovanca ubil, grozil je tudi policistom

Prlekija-on.net, četrtek, 26. julij 2018 ob 11:13
Med prepirom je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš

Med prepirom je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš

Kriminalisti in policisti so zaključili kriminalistično preiskavo poskusa uboja v Kidričevem. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi z 34. členom istega zakona, so v sredo zvečer na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, s kazensko ovadbo privedli 62-letnega osumljenca. Po zaslišanju je ta zoper njega odredil pripor.

Med kriminalistično preiskavo so policisti in kriminalisti ugotovili, da sta se v ponedeljek, 23. 7. 2018, okoli 23.30, v stanovanju v Kidričevem sprla močno opita 62-domačin in 51-letni Ptujčan. Med prepirom je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš. S tem ga je posebno hudo telesno poškodoval in hudo ogrozil njegovo življenje.

Oškodovanec je o dogodku sam obvestil Regijski center za obveščanje in zaprosil za pomoč. Reševalci so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so ga z nožem v prsih, v smrtni nevarnosti odpeljali v UKC Maribor, kjer so mu zdravniki rešili življenje.

Policisti so osumljenca prijeli na kraju dejanja in zoper njega odredili pridržanje. V času prijetja in kasneje je osumljeni še naprej grozil, da bo oškodovanca ubil, grozil je tudi policistom. Osumljeni je v preteklosti že bil obravnavan za kazniva ravnanja z elementi nasilja.