Ljutomerska mladinska delavca sta se srečala z EVS prostovoljcema iz Albanije in Srbije

Izmenjali so si delovne izkušnje na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. julij 2018 ob 20:17
Mladinski delavci

Mladinski delavci

Mladinska delavca Mladinskega sveta Ljutomer, Sanja in Franjo, sva se v Hiši sadežev družbe v Murski Soboti srečala z EVS prostovoljcema iz Albanije in Srbije. Toni in Đorđe sta EVS prostovoljca v Hiši sadežev družbe v Črnomlju, tokrat sta pa obiskala soboško poslovno enoto, ki deluje v okviru Slovenske filantropije. V senci dreves soboškega parka smo poklepetali o njuni izkušnji prostovoljenja v Črnomlju, dotaknili pa smo se tudi najine projektne zaposlitve v Mladinskem svetu Ljutomer. Izmenjali smo si delovne izkušnje na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju, pri čemer smo ugotovili, da v vseh treh državah vlada podobno stanje, kar zadeva aktivno udejstvovanje mladih v kakršnih koli aktivnostih v lokalni skupnosti. Prišli smo do skupnega zaključka, da se vsi soočamo s podobno situacijo podhranjenosti zaposlovanja v nevladnem sektorju, ki je v drugih evropskih državah zagotovljena v višjem deležu ter s tem povezanimi drugimi izzivi nevladnega sektorja. Toni in Đorđe sta povedala, da so tudi v njunih domačih krajih delujoče neke vrste mladinskih organizacij, vendar pa sta po pogovoru z nama ugotovila, da pa vseeno nimajo tako urejenih aktivnosti kot so tukaj v Ljutomeru.

Kot mladinska delavca v naši lokalni skupnosti sva z namenom promocije mladinskega sektorja že izvajala predstavitvene akcije na Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer in Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer in omenjene predstavitve so pri mladih bile dobro sprejete. Predstavljala sva delovanje mladinskega sveta in možnosti ter pomen vključitve, nenazadnje tudi v obliki prostovoljstva, ki je pomembno tudi z vidika pridobivanja prvih delovnih izkušenj in lažjega prehoda na trg delovne sile. Predstavitvene akcije so bile izpeljane pred šolskimi počitnicami, za novo šolsko leto pa v Mladinskem svetu Ljutomer že načrtujemo nove aktivnosti in predstavitve za mlade v okviru projekta, ki ga podpira Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, med drugim nas čaka tudi realizacija projekta, s katerim smo bili uspešni na razpisu na državni ravni.

Mladi, ki bi si radi pridobili dodatne izkušnje in se pri tem tudi zabavali, vabljeni, da pišete na msljutomer@gmail.com ali nas kontaktirate preko Facebook strani: Mladinski svet Ljutomer; VGC Ljutomer.

Sanja Vičar, mladinska delavka v Mladinskem svetu Ljutomer



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje