Ptuj Odprto mesto Laibach v Pettau

9. festival Ptuj Odprto mesto

Prlekija-on.net, četrtek, 19. avgust 2010 ob 07:32
Laibach

Laibach

V sklopu 9. festivala Ptuj Odprto mesto se bo zgodil največji spektakel poletja 2010 na Ptuju. Skupina Laibach bo v soboto, 28. avgusta prišla prvič v najstarejše mesto na Slovenskem. Poleg pestrega spremljevalnega dogajanja se bodo predstavili tudi Last-Day-Here, Dweal, Vibesonic Jam, Warfield, CheeCha, Mc Piece & The Boonker in Brainstorming.

Med 25. in 30. avgustom bo staro mestno jedra Ptuja ponovno zaživelo. Že deveto leto zapored bo festival Ptuj Odprto mesto zabaval in širil obzorja obiskovalcem Ptuja. Na ptujskih ulicah bodo odmevali severnoafriški in mediteranski ritmi belgijske bobnarske zasedbe Lokomotiv, obiskovalce Ptuja pa bodo navduševale gledališke skupine iz različnih držav (litvanski teater Arlekin, skupina Tanzelarija, čarobno gledališče Saltimbanko in monokomedija Prava baba).

V času festivala boste lahko obiskali multimedijski avtobus z družbeno koristnimi vsebinami s področja vseživljenjskega učenja, izvedeli boste lahko več o krepitev zavesti in zdravja (Vetrnica), v svet slepih in slabovidnih pa vas bo popeljal Marjan Pergar. Ob ribniku v Ljudskem vrtu boste lahko spoznali tudi jogo na prostem, otroci vrtca Ptuj pa bodo navdušili s projektom »S plesom in igro skozi šege in navade po Sloveniji«.

Vrhunec festivala bo glasbeno in vizualno doživetje na prireditvenem prostoru pred staro vojašnico na Vičavi. Od 16.00 dalje bodo atmosfero stopnjevale skupine Last-Day-Here, Dweal, Vibesonic Jam, Warfield, CheeCha, Mc Piece & The Boonker in Brainstorming. Vrhunec dogajanja bo nepozabni spektakel z zasedbo Laibach. Vstopnice lahko kupite v predprodaji po ceni 10€, na dan prireditve pa 15€.



Več v Družabno