Vasko Atanasovski trio navdušil Lendavo v topli poletni noči

Obiskovalci so uživali v izjemni izvedbi bogatega repertoarja, pri katerem se avtor naslanja na glasbene vplive iz vse Evrope in Azije

Prlekija-on.net, sobota, 11. avgust 2018 ob 10:01
Vasko Atanasovski trio v Lendavi

Vasko Atanasovski trio v Lendavi

Minuli vikend je na festivalu Poleti v Lendavo nastopil priznani glasbenik Vasko Atanasovski s svojim triom, ki je v topli poletni noči navdušil poslušalce, zbrane pred letnim odrom Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

Etno in jazzovsko obarvan večer je poleg domačinov privabil tudi poslušalce iz drugih krajev, slišati pa je bilo celo tuje govorice, kar daje slutiti, da festival z naklonjenostjo sprejemajo tudi turisti.

Zasedba, ki jo sicer poleg saksofonista in flavtista Atanasovskega sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanić ter izjemni električni kitarist Dejan Lapanja, je bila tokrat malo spremenjena, namesto bobnarja se je namreč na odru predstavil izvrstni kontrabasist Žiga Golob. Prav to je najbrž botrovalo dejstvu, da so se glasbeniki na tokratnem koncertu pri preigravanju avtorskih del Atanasovskega bolj kot rockovskim zvokom približali jazzovskim in etno ritmom.

Približno 180 obiskovalcev, med katerimi je bilo vsaj v začetku opaziti precej otrok, je uživalo v izjemni izvedbi bogatega repertoarja, pri katerem se avtor naslanja na glasbene vplive iz vse Evrope in Azije, pri tem pa briše meje in dokazuje, da je tudi ali ravno v raznolikosti mogoče sožitje, ki bogati ne le glasbo, temveč tudi naše življenje.

Gostujoči glasbeniki so bili navdušeni nad publiko in gostoljubnostjo Lendave, večer pa se potem, ko so izzvenele še zadnje note na odru, kar ni hotel končati in se je spontano nadaljeval v prijetnem druženju pred odrom.

Brez dvoma lahko koncert Vasko Atanasovski tria označimo za enega od vrhuncev festivala Poleti v Lendavo, čeprav smo prepričani, da se jih nekaj še obeta v prihodnjem mesecu.

Foto: Tomaž Galič



Več v Kultura in izobraževanje