Bograč na Bogračfestu letos kuha tudi Masterchef 2018 Jaka Mankoč

Ekipe se bodo s kuhanjem in bojem za naziv »Mojster bograča« spopadale vse do 17. ure, ko se prične uradno pokušanje in ocenjevanje vzorcev bograča

Prlekija-on.net, sobota, 25. avgust 2018 ob 11:42
Jaka Mankoč, foto: Vinarium Lendava

Jaka Mankoč, foto: Vinarium Lendava

Lendava, svetovna prestolnica bograča, tudi letos tradicionalno gosti največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, Bogračfest, ki poteka v slikovitem starem mestnem jedru Lendave. Na dan prireditve bodo v Mestni hiši predstavljeni tudi najzahtevnejši projekti v občini Lendava: Center za zaščito in reševanje, Nogometna akademija in Kulturni center.

Ob 8. uri zjutraj je prizorišče Bogračfesta z budnico prebudila godba na pihala, sledila je dobrodošlica organizatorjev ob 8.30 uri ter prevzem sestavin in urejanje tekmovališča. Ekipe se bodo s kuhanjem in bojem za naziv »Mojster bograča« spopadale vse do 17. ure, ko se prične uradno pokušanje in ocenjevanje vzorcev bograča. Bograč letos kuha tudi Jaka Mankoč, Masterchef 2018.

Več: Zmagovalci Bogračfesta 2018 so Turistično društvo Hoče

Na osrednjem prireditvenem odru bodo ob 19. uri razglasili rezultate in podelili priznanja v kategorijah »Najlepše urejeno tekmovališče« in »Mojstri bograča«.



Več v Družabno