Tjaša Rantaša in Nejc Kuzma na sejmu AGRA najbolje odplesala polko

Drugo mesto je pripadlo Barbari in Blažu Djačkaju iz Križevcev pri Ljutomeru, tretje mesto pa sta zasedla Jasmina Lubi iz Veržeja in Matej Cupar iz Ljutomera

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 09:421
Tekmovanje v plesanju polke

Tekmovanje v plesanju polke

Otvoritvena sobota 56. sejma AGRA je bila tudi tradicionalno v znamenju tekmovanja v plesanju polke. Zavrtelo se je šest parov, ki jih je ocenjevala komisija v sestavi Štefan Ščernjavič (predsednik), Darinka Prša in Kristina Gabor.

Prvo mesto sta osvojila Tjaša Rantaša in Nejc Kuzma iz Veržeja, drugo mesto je pripadlo Barbari in Blažu Djačkaju iz Križevcev pri Ljutomeru, tretje mesto pa sta zasedla Jasmina Lubi iz Veržeja in Matej Cupar iz Ljutomera. Poleg denarnih nagrad so prvi trije pari dobili še praktične nagrade, ki so jih prispevali ČZD Kmečki glas, Pomurski sejem in Sava Hotel Resorts. Praktično darilo za spomin so prejeli preostali trije pari: Melani Korošec/Jernej Lešer Rudolf (oba Veržej), Jožica Vohar (Beltinci)/Andrej Nemec (Ljutomer) in Tamara Filipič/Sara Zamuda (obe Križevci pri Ljutomeru).

Kriteriji, po katerih je komisija ocenjevala plesalce, so bili naslednji: urejenost noš, prihod na ples, drža, usklajenost v korakih, harmonija s taktom, obvladovanje prostora in sproščenost, obvladovanje več vrst polke (enokoračna, dvokoračna, različne drže).

Organizatorji tekmovanja v plesanju polke: ČZD Kmečki glas, TV IDEA - Kanal 10 in Pomurski sejem.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje