Posebno priznanje za Franca Smolka z Rožičkega Vrha

Prlek je že desetkrat kolesaril na maratonu v Šentjerneju

Prlekija-on.net, četrtek, 30. avgust 2018 ob 09:16

Pred dnevi je na Dolenjskem, natančneje v Šentjerneju, potekal 13. Jernejev kolesarski maraton, ki sodi v sklop akcije "Slovenija kolesari 2018". Podobno kot številnih tovrstnih maratonov po vsej Sloveniji, se je tudi tokratnega Jernejevega maratona udeležil neutrudni Franc Smolko z Rožičkega Vrha pri Svetem Juriju ob Ščavnici. Tokrat je Prlek Franc Smolko že desetič nastopil na omenjenem maratonu, za kar je bil nagrajen s posebnim priznanjem Občine Šentjernej. Priznanje je Smolko prejel iz rok šentjernejskega župana Radka Luzarja, kar je lepa gesta do kolesarja, ki se praktično vsako leto pripelje tako daleč na njihov maraton.

Ob izteku avgusta je rekreativni kolesar Franc Smolko, ki običajno prevozi nad 20 maratonov letno, nastopil tudi na 13. kolesarskem maratonu "Vzpon na Tri Kralje 2018", nad Slovensko Bistrico. In čeprav je ta maraton potekal v slabih vremenskih pogojih, kajti vseskozi je deževalo, je Smolko v kategoriji Master H 1953 in starejši, zasedel izvrstno 2. mesto. Omeniti tudi kaže, da Franc Smolko letos nastopa brez kluba, saj je njegov klub Tondach iz Križevcev pri Ljutomeru razpadel, kar pomeni, da poleg vsega napora, ima Prlek tudi kar nekaj finančnih bremen.

Toda ljubezen do kolesarjenja in rekreacije je večja od kakršnihkoli težav. Zato ne preseneča, da je Franc že do konca avgusta letos odpeljal natanko 20 maratonov v sklopu projekta "Slovenija kolesari 2018", in sicer po celotni Sloveniji. Jeseni jih bo še kar nekaj, obljublja Franc, ki tudi sicer veliko časa namenja rekreaciji, športu in zdravju, saj poleg kolesarjenja rad tudi teče in hodi po naravi, mimogrede je tudi kinolog in lovec v LD Radenci...



Več v Šport