Gasilska zveza Križevci je organizirala že 6. tabor gasilske mladine

Na taboru je sodelovalo 70 udeležencev iz devetih prostovoljnih gasilskih društev GZ Križevci

Prlekija-on.net, petek, 31. avgust 2018 ob 08:57
6. tabor gasilske mladine GZ Križevci

6. tabor gasilske mladine GZ Križevci

Gasilska zveza Križevci je organizirala že 6. tabor gasilske mladine, ki je letos potekal med 20. in 24. avgustom v gasilskem domu Boreci. Tabor je bil namenjen gasilski mladini GZ Križevci v starosti od 7-14 leta oziroma šoloobveznim otrokom, ki so končali prvi razred, vključno z mladino, ki gredo letos v deveti razred osnovne šole in so člani gasilske organizacije. Na taboru je sodelovalo 70 udeležencev iz devetih prostovoljnih gasilskih društev GZ Križevci.

Gasilska mladina je v času tabora spoznavala delo in opremo gasilcev, pridobila znanje za preventivno značko o preprečevanju požarov, osnove postroja, upoštevanje povelj, ter se udejstvovala v športnih in družabnih igrah. Obvezno pa so bili vsi mladi gasilci pet dni brez računalnika, tablice in mobilnega telefona.

Vsak dan se je tabor pričel z jutranjo telovadbo, postrojem in dvigom zastave.

V ponedeljek je vsaka skupina dobila svojega mentorja, si nadela svoje izvirno ime in izdelala zastavo.

V torek smo se po zajtrku odpravili v športni center Križevci, kjer smo izvedli zanimive in zabavne igre, nato pa smo se peš odpravili v Terme Banovci. Utrujeni od plavanja smo zvečer zmogli tudi plesati.

V sredo smo opravili predavanja za bronasto in srebrno značko, ter bili seznanjeni z radio amaterstvom s strani Andreja in Martina Žnidariča. Nato smo se znova odpravili na kopanje v Banovce in po kopanju obiskali kinologe v Lukavcih, kjer so nam predstavili vaje s psi in pripravili slastno večerjo.

V četrtek so nas obiskali policisti in reševalci, ki so nam predstavili svojo opremo ter delo, ki ga opravljajo. Po kopanju smo pripravili večerni program za starše. Najprej so vse skupine predstavile svoje ime in zastavo, potem so nastopili nekateri posamezniki v hip-hop plesu, igranju na kitaro in violino. Nekatera dekleta so recitirala pesmi, druga pa so zapela lepe pesmi.

Pozdravili so nas župan Občine Križevci mag. Branko Belec, predsednik GZ Križevci Denis Čuk, poveljnik GZ Križevci Miran Ros, častni poveljnik GZ Križevci Milan Antolin, častni predsednik Dragutin Rakuša in ravnateljica Osnovne šole Križevci Vasilija Stolnik. Vsi so veseli, da se je tabora udeležilo toliko otrok in zahvalili so se staršem za zaupanje. Na koncu srečanja smo vse pogostili s palačinkami.

V petek, zadnji dan tabora, smo opravili krajši izlet v živalski vrt Sikalu ZOO. Dan smo zaključili ob enih, ko so vsi otroci zdravi in veseli zapustili tabor.

Vsa mladina je bila navdušena nad taborom in v en glas so obljubili, da naslednje leto spet pridejo.

GZ Križevci



Več v Družabno