Kar za pol stoletja razlike v letih

Radenci: Rojstnodnevno praznovanje v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sobota, 1. september 2018 ob 10:13
»Prleške Micike«  se veselijo vsi stanovalci

»Prleške Micike« se veselijo vsi stanovalci

Z diatonično harmoniko se je v četrtek, 30.avgusta dopoldne, v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, oglasil ljudski godec Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjec ter z vsem znano Slakovo melodijo »V dolini tihi«pričaral nasmeh na lica. Kajti ob lepo pogrnjeni in okrašeni mizi v ospredju so se zbrali slavljenke in slavljenci, ki svoj rojstni dan praznujejo v mesecu juliju ali avgustu, ostale prostore pa so »zapolnili« ostali stanovalke in stanovalci tega doma starejših.

Vse je pozdravila gospodinja Suzana Kočar, še posebej trideseterico slavljenk in slavljencev. Med temi je najmlajši praznoval 44-i rojstni dan, a najstarejša stanovalka kar 94 let, znana »domska poetinja« Brigita Živec. Tako je med tema slavljencema kar za pol stoletja starostne razlike ! Okrogli jubilej je praznovala stanovalka Elizabeta Novak (90 let), a stanovalec Jože Urankar 70 let. Vsem so bila namenjena simbolična darilca (vrečica sivke), kot tudi rezina jubilejne torte iz DOSOR-jeve kuhinje oziroma slaščičarne.

Na obisk je prišla tudi »Prleška Micika« (delovna terapevtka Vesna Razboršek) naravnost iz gozda, kjer bi naj nabirala gobe za juhico svojega moža. Toda harmonikar Robert se je ob pogledu v njeno košarico z gozdnimi sadeži zgrozil, kajti vse gobe so imele »okraske« - bele pikice. Zatorej se je nabiralka gob še enkrat odpravila v gozd, a njen drugi obisk je bil neuspešen - vrnila se je brez vsega. Tako se je raje pridružila nekaterim stanovalkam in stanovalcem, ki so ob zvokih Robertove harmonike že zaplesali v četrtkov praznični dopoldan.



Več v Družabno