Kolesar čelno trčil v voznico in na kraju nesreče umrl

Njegove poškodbe so bile tako hude, da je kljub nudenju zdravniške pomoči, na kraju prometne nesreče nekoliko kasneje umrl

Prlekija-on.net, četrtek, 13. september 2018 ob 18:15
Policija

Policija

Iz PU Maribor so sporočili, da so v četrtek, ob 15.39, bili obveščeni, da se je v Rošpohu, na cesti med Spodnjo Kungoto in Kamnico zgodila prometna nesreča med voznico osebnega avtomobila in kolesarjem. Kolesar se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl.

Okoli 15.35 je 41-letni moški kolesaril po lokalni cesti iz smeri Kamnice proti Kungoti. V Rošpohu, kjer vozišče poteka v strmem klancu navzdol je s kolesom v levem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom kolesa čelno trčil v prednji del osebnega avtomobila, ki ga je nasproti pravilno, po desnem prometnem pasu, v smeri Kamnice, pripeljala 34-letna voznica.

Po trčenju je kolesarja je vrglo preko osebnega avtomobila, kjer je ob desnem robu vozišča, gledano v smeri njegove vožnje, obležal hudo poškodovan. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je kljub nudenju zdravniške pomoči, na kraju prometne nesreče nekoliko kasneje umrl.

Policisti boso pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 12 prometnih nesrečah umrlo 14 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 13, umrlo pa je enako število ljudi.

Ob 17.09 pa je v Sovjaku v občini Sveti Jurij ob Ščavnici padel kolesar in se pri padcu poškodoval. Reševalci ZD Gornja Radgona so ga na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Rakičan.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika