Posredovali policisti, ker je sosed žalil soseda

Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru

Prlekija-on.net, sreda, 19. september 2018 ob 13:49
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 17. septembra, ob 07.55 uri so v naselju Gomila pri Kogu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 12.18 uri so izven naselja Pušenci obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

V torek, 18. septembra, ob 13:48 so intervenirali na območju Podgorcev, kjer je sosed žalil soseda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 19:17 so bili obveščeni o pobegli živali - teletu na območju Središča ob Dravi, ki se tam prosto giblje. Patrulja je na kraju ugotovila lastnika živali in ga obvestila o njenem zadrževanju.

Ob rednem delu bodo policisti opravljali nadzor prometa s poudarkom na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvi hitrosti. Projektu EDWARD in aktivnostim 19. septembra se pridružujejo tudi slovenski policisti. V okviru projekta EDWARD (angl. European Day without a Road Death) bodo v sredo, 19. septembra 2018, po vsej Evropi pod skupnim sloganom Nič smrtnih žrtev na evropskih cestah potekale številne preventivne in druge aktivnosti. Projekt že tretje leto zapored organizira Tispol, evropska zveza prometnih policij. Slovenija je bila v preteklih dveh letih v skupini držav, ko na dan akcije dejansko ni bilo umrlih v prometnih nesrečah, in želimo si, da bi bilo tako tudi letos.



Več v Črna kronika