46-letna domačinka odvzela prednost 25-letnemu motoristu, ki je na kraju umrl

Na kraju so mu nudili zdravniško pomoč in ga oživljali, vendar je več kot uro po nesreči umrl

Prlekija-on.net, četrtek, 20. september 2018 ob 11:15
Na kraju so mu nudili zdravniško pomoč in ga oživljali, vendar je več kot uro po nesreči umrl

Na kraju so mu nudili zdravniško pomoč in ga oživljali, vendar je več kot uro po nesreči umrl

Poročali smo že, da se je v sredo zgodila prometna nesreča, kjer je umrl motorist. Iz PU Maribor so sporočili, da je okoli 18.10, 46-letna domačinka vozila osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Šentilja v smeri Republike Avstrije. Kakšnih 200 m pred bivšim starim mednarodnim mejnim prehodom Šentilj je v preglednem križišču zavijala levo, na parkirni prostor tamkajšnje trgovine ob tem pa odvzela prednost 25-letnemu Hrvatu, vozniku motornega kolesa avstrijskih registrskih oznak, ki ji je pripeljal nasproti, iz smeri Avstrije. Zaradi tega sta vozili trčili, voznik motornega kolesa pa se je v nesreči hudo telesno poškodoval. Na kraju so mu nudili zdravniško pomoč in ga oživljali, vendar je več kot uro po nesreči umrl.

Ogled prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo in izdelavo nekaterih izvedeniških mnenj.

Policisti bodo voznico osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 13 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč prav tako 13, umrlo pa je 14 ljudi.

V sredo je sicer potekal projekt EDWARD, kateremu so se pridružili tudi slovenski policisti. V okviru projekta EDWARD (angl. European Day without a Road Death) so po vsej Evropi pod skupnim sloganom Nič smrtnih žrtev na evropskih cestah potekale številne preventivne in druge aktivnosti. Projekt že tretje leto zapored organizira Tispol, evropska zveza prometnih policij. Slovenija je bila v preteklih dveh letih v skupini držav, ko na dan akcije dejansko ni bilo umrlih v prometnih nesrečah, letos žal ni bilo tako...



Več v Črna kronika