Sinoči pod vplivom alkohola za volanom prehiter, danes v čelnem trčenju umrl

Pokojni 46-letnik je sinoči, ob 21.04 v naselju vozil osebni avtomobil s hitrostjo, ki je višja od predpisane, v organizmu je imel 0,63 mg/l alkohola ter ostal brez vozniškega dovoljenja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. september 2018 ob 15:07
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Poročali smo že o smrtni prometni nesreči na cesti Dolane - Zavrč, ki se je zgodila v ponedeljek zjutraj. Policisti Postaje prometne policije Maribor so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 46-letni moški vozil osebni avtomobil iz smeri Zavrča proti Dolanam. Izven naselja Zavrč je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 40-letni slovenski državljan. V trčenju se je voznik osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl.

Policisti vzrok, zakaj je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in ostale okoliščine še preiskujejo. So pa policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto in vožnja prepovedana. Sinoči, ob 21.04 je namreč v naselju Zavrč vozil osebni avtomobil s hitrostjo, ki je višja od predpisane. Hitrost vožnje so izmerili policisti PP Gorišnica in ga ustavili. Ob kontroli so posumili, da je omenjeni vozil pod vplivom alkohola.

Elektronski alkotest je njihove sume potrdil, saj je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker si je kršitelj zagotovil drug prevoz s kraja prekrška, do doma, ga policisti niso pridržali.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 14 prometnih nesrečah umrlo 16 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč prav tako 13, umrlo pa je 14 ljudi.



Več v Črna kronika