V Ljutomeru pripravljajo mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir v spomin na Janka Rajnarja

V Cona.centru pripravljajo Mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir v spomin na Janka Rajnarja, prezgodaj pokojnega bivšega odbojkarja in policista

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. september 2018 ob 20:37
Odbojka

Odbojka

V soboto, 29. septembra, med 9. in 19. uro bo v dvorani OŠ Ivana Cankarja potekal mednarodni dobrodelni turnir. Nastopili bodo ekipe Odbojkarski klub Hoče, Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne, Odbojkarski klub Radenci in Volleyballklub Wörther-See-Löwen iz Celovca v Avstriji. Turnir se igra v spomin na bivšega odbojkarja in policista, Janka Rajnarja.

V Ljutomeru je po nekaj letih zatišja ponovno moška odbojka na najvišji ravni. V okviru mednarodnega dobrodelnega turnirja v spomin na bivšega odbojkarja in policista bodo nastopili odbojkarski prvoligaš iz Hoč, drugo-ligaška odbojkarska ekipa iz Raven na Koroškem, Fužinar Metal Ravne in letos okrepljena tretje-ligaška ekipa iz Radenc, Radenci. Nenazadnje, kot gostje iz Avstrije bo nastopila prvoligaška ekipa iz Celovca, Wörther-See-Löwen.

Turnir bo potekal med 9. in 19. uro. Urnik tekmovanja:
9:00 - 17:30 tekmovalni program turnirja 
9:30 - OK Hoče vs. OK Radenci
ca. 11:30 - VBK Wörther-See-Löwen vs. OK Fužinar Metal Ravne
ca. 13:30 - tekma za tretje mesto
ca. 15:30 - finale 
17:30 - 19:00 ekshibicijski program
ekshibicijska tekma Ljutomer All Stars vs. VIP vs. Policija
19:00 - Podelitev pokalov
Pokal za 1., 2. in 3. mesto; prehodni pokala #JankovMemorial in pokal za najboljšega napadalca/korektorja.

O turnirju in Janku

V Cona.centru pripravljajo Mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir v spomin na Janka Rajnarja, prezgodaj pokojnega bivšega odbojkarja in policista. Na turnirju bodo nastopile tri ekipe iz Slovenije in ena iz Avstrije ter bivši odbojkarji iz Ljutomera v tekmi Ljutomer All Stars vs. VIP vs. Policija. Vstop na turnir je prost, na voljo bodo spominski odbojkarski dresi kot donacija za sklad Spominčica.

Janko Rajnar je bil policist, ki je presegal meje, za katere se v regiji ob reki Muri večkrat zdi, da so še kako prisotne. Čeprav iz Murske Sobote, je Janko takorekoč svojo celotno odbojkarsko kariero odigral v Odbojkarskem klubu Ljutomer. Bil je visok, korpulenten, tipičen napadalec ali kot se odbojkarskem žargonu reče - korektor, ki ga je publika imela zelo rada. Tehnično zelo dobro podkovan, sploh glede na zavidljivo višino za njegove čase, 202 cm. Janko je bil zelo občutljiv na pravico, zato se je pogosto zapletel v spore z odbojkarskimi sodniki. Ta svoj čut za pravičnost je znal dobro prenesti na svojo poklicno pot policista. Služboval je v Občini Ljutomer, v Stročji vasi, kjer so ga imeli prebivalci zelo radi.

Janko je že v srednji starosti zbolel za demenco in po večletnem boju s to kompleksno boleznijo, lani jeseni, pri šele 52. letih umrl. V njegov spomin bo zato letos, v soboto 29. septembra ob 9. uri, Cona.center organizirala Mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir, #JankovMemorial, kjer bodo nastopile ekipe OK Hoče, OK Fužinar, OK Radenci in gostje iz Avstrije, iz Celovca, VBK Wörther-See-Löwen. Ob koncu turnirja, predvidoma ob 17.30 uri, bo odigrana tudi ekshibicijska tekma med Ljutomer All Stars vs. VIP vs. Policija.

Prisotnost za ekipo Ljutomer All Stars je že potrdilo skupno osemnajst bivših odbojkarjev Ljutomera, ki bodo odigrali tekmo na dva dobljena niza. Prvi niz bodo bivši lotmerški odbojkarji igrali proti ekipi Policije, drugi in morebitni tretji niz pa proti VIP ekipi iz regije, ki jo sestavljajo nekateri profesionalni in rekreativni bivši odbojkarji iz gospodarstva in družbe, okrepljeni z aktualnim profesionalnim odbojkarjem iz Ljutomera, Andrejem Grutom, ki jih bo vodil Roman Ladislav Ratkai. Izid v ekshibicijski tekmi ni v ospredju, celoten turnir bosta na zabaven način povezovala televizijski napovedovalec, ki je hkrati tudi mednarodni odbojkarski delegat in poznavalec, Branko Hrga in Marko Savić, bivši igralec Ljutomera.

Na turnirju bodo pokale za 1., 2. in 3. mesto, podelili komandir policijske postaje Ljutomer, Roman Zver, častna pokroviteljica, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in glavni direktor družbe Wienerberger CBME Adriatic, Jože Štrakl, Jankov soigralec in glavni pobudnik tega turnirja. Pokal za najboljšega napadalca turnirja oz. korektorja, bo podelil častni pokrovitelj, župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in prehodni pokal #JankovMemorial zmagovalni ekipi, Jankova partnerka, Petra.

Na turnirju bodo organizatorji zbirali sredstva za ustanovitev sklada Spominčica, za kar je objavljena tudi posebna spletna stran www.spomincica.fit. Vsi obiskovalci bodo bodisi z donacijo, bodisi z nakupom spominskega dresa prispevali v sklad, ki bo podpiral perspektivne odbojkarje in odbojkarice na njihovi športni poti. Cilj je, da sklad Spominčica v letu 2019 podpre štiri ekipe odbojke na mivki iz Murske regije do starosti osemnajst let (dve ekipi fantov in dve ekipi deklet) in štiri ekipe odbojke na mivki nad osemnajst let (prav tako dve moški in dve ženski ekipi). Sklad bo podprl najbolj perspektivne ekipe odbojke na mivki iz regije. Vse z vizijo Cona.centra, da nekoga od udeležencev njihovih aktivnosti pripeljejo na Igre poletne olimpijade v Tokio 2020.

Tudi za gostinsko ponudbo pred športno dvorano OŠ Ivana Cankarja Ljutomer bo poskrbljeno. Vstop na turnir je prost, a je obvezna registracija brezplačnih vstopnic prek spletne strani www.spomincica.fit. Glede na začetno zanimanje, organizator pričakuje razprodano dvorano. Število prostih mest je omejeno. Vabljeni!

Odbojkarski turnir v spomin na Janka Rajnarja



Več v Šport