V Ljutomeru se urejajo manjkajoče kolesarske povezave

Zaradi del je v teh dneh nekoliko oviran promet, saj na delu ceste promet poteka izmenično enosmerno

Prlekija-on.net, sreda, 26. september 2018 ob 18:201
Gradnja kolesarske steze v Ljutomeru

Gradnja kolesarske steze v Ljutomeru

V Ljutomeru se je te dni pričelo izvajanje ureditve manjkajočih kolesarskih povezav na relaciji Ulica Rajh Nade - Ulica Slavka Osterca - Prešernova ulica. V sklopu investicije se bosta uredili obojestranski kolesarski stezi in pločnik v dolžini 850 metrov (na vsaki strani regionalne ceste po 425 metrov). Urejena bo tudi javna razsvetljava, prečkanja čez regionalno cesto ter uvozi v Ulico generala Maistra in Ulico Viktorja Kukovca, kateri bodo skladno z zahtevami razpisa dvignjeni in bodo dajali prednost kolesarjem pred avtomobili.

V sklopu investicije bosta postavljena še dva števca za kolesarje, ki bosta spodbujala samo kolesarjenje, po drugi stani pa bosta pridobivala podatke, ki jih bo Občina Ljutomer lahko koristno uporabila.

Ocenjena vrednost projekta znaša skupaj 282.579,38 evra. Nepovratna sredstva so bila pridobljena v višini 65.107,51 evra. Sofinancirajo se upravičeni stroški v višini največ do 85%, to pomeni od stroškov izgradnje kolesarske steze. Stroški ureditve pločnika so v celoti strošek proračuna Občine Ljutomer.

Zaradi del je v teh dneh nekoliko oviran promet, saj na delu ceste promet poteka izmenično enosmerno.

Rok končanja je predviden najpozneje do konca novembra 2018.



Več v Gospodarstvo