S srčno borbenostjo in vztrajnostjo do osmine finala na svetovnem prvenstvu Socca Cup

Pet minut pred koncem tekme so Slovenci izgubljali z 1:3, nato pa so se pobrali

Prlekija-on.net, četrtek, 27. september 2018 ob 21:57
Slovenska reprezentanca

Slovenska reprezentanca

Po zmagi nad Tunizijo si je danes Slovenija priigrala še eno zmago v skupini H in se tako s šestimi točkami uvrstila v osmino finala svetovnega prvenstva Socca Cup. Danes je s končnim rezultatom s 4:3 padel tudi Oman. Živčna vojna je potekala vse do zadnjih minut sodnikovega podaljška. Pet minut pred koncem tekme so Slovenci izgubljali z 1:3, nato pa so se pobrali, najprej izkoristili igralca več v polju, zadeli, nato pa samo še nadaljevali do končnih 4:3. Strelci zadetkov za Slovenijo so bili Mario Skuhala, Boštjan Gaberšček, Andraž Šepic in Štefan Horvat. Reprezentanca se je tako uvrstila med 16 najboljših držav na svetu, v osmini finala pa se bo pomerila jutri, v četrtek, 28. septembra, ob 10. uri po lokalnem času in 11. uri po slovenskem proti Nemčiji. Prenos tekme bo potekal na 1. programu Šport TV.

Strelec prvega zadetka Mario Skuhala je po tekmi dejal, da so igralci verjeli vase in prišli do želenega izida: "Kot nam je govoril selektor, verjeli smo vase in v svoje srce. Vse pohvale ekipi, ki je zdržala ta pritisk in ohranila srčno borbenost, kar se nam je obrestovalo."

Vratar Erik Škodnik, ki je moral proti koncu tekme zaradi poškodbe branjenje prepustiti Klemenu Slani, je komentiral: "Na tekmi je bila atmosfera neverjetna in mislim, da nas je to poneslo do zmage. Vsak od nas je dal 150 % od sebe, kar se je pokazalo na končnem rezultatu."

Jutri Slovenijo čaka tekma osmine finala proti Nemčiji, ki pa ne bo lahka. "Vsaka tekma je posebej težka. Seveda si želimo napredovati, vendar gremo z našo srčnostjo in borbenostjo tekmo po tekmo," je še dodal Skuhala.



Več v Šport