Kristjan, Blaž in Mišel iz KK Gornja Radgona dosegli ekipno drugo mesto

Karateisti KK Gornja Radgona so se udeležili 18. mednarodnega karate turnirja na Reki

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 12:50
Karateisti KK Gornja Radgona na mednarodnem turnirju

Karateisti KK Gornja Radgona na mednarodnem turnirju

Da se karate klub Gornja Radgona resnično lahko šteje med najboljše, so pretekli vikend znova potrdili Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček. Skupaj s trenerjem Predragom Grujićem so se udeležili 18. mednarodnega karate turnirja na Reki, ki je gostil okoli 1900 najboljših tekmovalcev iz 200 klubov in 25 držav sveta.

V soboto so opravili kondicijski trening s plavanjem in sproščanjem ter psihično pripravo na eni izmed reških plaž. Njihova delovna nedelja pa se je začela ob 8. uri z ogrevanjem in pripravo na izvedbo nastopov, ki so zahtevali popolno fizično in psihično kondicijo, saj je konkurenca bila neizprosna. Fantje so dokazali, da sodijo med najboljše, saj so po celodnevnih nastopih s krajšimi premori zvečer ob 21. uri zapustili telovadnico utrujeni, vendar ponosni na drugo, tretje in peto mesto.

Blaž Klobasa na tretjem mestu pri kadetih, Kristjan Klemenčič na petem mestu pri kadetih in kot ekipa (Kristjan, Blaž, Mišel) na drugem mestu. Fantje so vložili svoj trud in znanje, ki ga pridobivajo ob svojem trenerju, svetovalcu in prijatelju Predragu, vsem pa stoji ob strani tudi predsednik kluba Anton Rožman in skupaj jim uspeva ime karate kluba Gornja Radgona in krajevne skupnosti Spoodnji Ivanjci - Negova, ponesti tudi izven meja Slovenije.

Tudi v prihodnje jih čakajo naporni vikendi.



Več v Šport