Policisti obravnavali poskus samomora

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja, je bilo ugotovljeno, da je v danem primeru tuja krivda izključena

Prlekija-on.net, sreda, 3. oktober 2018 ob 09:41
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 1. oktobra, ob 12.30 uri so v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Opravljen je bil ogled ter bo podana kazenska ovadba.

Ob 15:05 uri so bili na kraju prometne nesreče II. kategorije v naselju Pavlovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje trčil v nasproti vozeči avtodom. Povzročitelj je v prometni nesreči dobil lahko telesno poškodbo in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 05:40 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, dogodek izven naselja Senešci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

V torek, 2. oktobra, ob 14.50 uri so bili obveščeni o poskusu samomora v okolici Ormoža. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja, je bilo ugotovljeno, da je v danem primeru tuja krivda izključena, zato bodo o tem obvestili Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20.33 so bili obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari v naselju Preclava. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za kaznivo dejanje.

Ob rednem delu bodo polciisti opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti. V času od 1. 10. pa do 14. 10. 2018 potekajo poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti »PEŠČEV«, kjer bodo dajali poudarek predvsem na pešcih in voznikih, ki bi lahko z svojim ravnanjem ogrozili varnost pešcev.

SOS

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

112 - Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 - Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 - TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 - Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 - Ženska svetovalnica - krizni center (24h/dan)

Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.

Spletna postaja za razumevanje samomora: Živ? Živ!

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:

  • 031 704 707, info@posvet.org - Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)
  • 031 778 772, svetovalnica@nijz.si - Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)


Več v Črna kronika