Zgodbe rok in krajev povezale 11 Lokalnih akcijskih skupin širom Slovenije, ki vključujejo kar 58 občin

Namen projekta je ustvarjanje bolj vzpodbudnega okolja za razvoj rokodelstva v Sloveniji

Prlekija-on.net, nedelja, 7. oktober 2018 ob 09:20
Zgodbe rok in krajev

Zgodbe rok in krajev

Na Miholovem sejmu je prejšnjo nedeljo bilo 23 stojnic namenjenih predstavitvi rokodelcev iz 9 rokodelskih centrov Slovenije in rokodelcev, vključenih v LAS projekt povezovanja Zgodbe rok in krajev. Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije je bil ustanovljen v letu 2014 z namenom sooblikovanja pravnih temeljev statusa rokodelcev v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja tudi k večji kakovosti rokodelskih izdelkov, k njihovi širši promociji in trženju ter prenosu znanj na mlajše generacije.

Konzorcij je tudi pobudnik LAS projekta povezovanja Zgodbe rok in krajev, ki povezuje 11 Lokalnih akcijskih skupin širom Slovenije, ki vključujejo kar 58 občin. Namen projekta je ustvarjanje bolj vzpodbudnega okolja za razvoj rokodelstva v Sloveniji. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Zaključni dogodek Projekta sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev je potekal v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum, ki sta se ga poleg vodij in predstavnikov lokalnih akcijskih skupin udeležila tudi poslanka NSi Ljudmila Novak in predsednik državnega zbora Republike Slovenije, mag. Dejan Židan. Sodelovanje na področju rokodelskih centrov Slovenije je obrodilo prve sadove na področju urejanja rokodelstva, prav tako so v Puščenjakovi dvorani Centra DUO Veržej odprli skupno rokodelsko razstavo, na sejmu ob stojnicah pa so se vršili prikazi in delavnice rokodelskih spretnosti.



Več v Kultura in izobraževanje