Denarna pomoč naj bi povečala število rojstev

Župan občine Sv. Trojica, Darko Fras, sprejel novorojenčke in njihove starše

Prlekija-on.net, torek, 9. oktober 2018 ob 09:02
Sprejem novorojenčkov pri županu Darku Frasu je znova bil zelo prisrčen, foto: Ludvik Kramberger

Sprejem novorojenčkov pri županu Darku Frasu je znova bil zelo prisrčen, foto: Ludvik Kramberger

V občini Sv. Trojica v Slovenskih goricah posvečajo posebno skrb novorojenčkom in njihovim staršem. Zato, v času, ko praznujemo svetovni dan otroka, pripravi župan Darko Fras, za vse otroke, ki so rojeni v preteklem letu, sprejem. In tokrat je v dvorani Kulturnega doma pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah, potekal sprejem za malčke rojene v času od 1. septembra 2017 do 1. septembra 2018. Prireditev ob letošnjem, že 12. tovrstnem sprejemu dojenčkov in njihovih staršev, je povezovala Maja Fridau, ki je uvodoma, med drugim dejala: »Prepričana sem, da se zavedate, da je vaš otrok eden izmed največjih zakladov tega sveta. Noben poljub, ki ga daste otroku, ni izgubljen, ne izraz veselja, ne dotik v pomiritev, nobena pesem, nobena zgodba o čudesih. Vse to se bo zlilo v tisto, kar bo nekoč postal. Dragi starši, zelo pomembno je, se da se zavedate tudi tega, da je vaš otrok kot ogledalo. Če ga obdaja ljubezen, jo odseva. Če ljubezni ni, nima kaj odsevat«.

Na sprejemu, na katerega je bilo povabljenih 15 otrok, je za nadvse prisrčen kulturni program poskrbela skupina otrok Kapljice iz vrtca pri Sv. Trojici, ki je nastopala pod mentorstvom vzgojiteljic Tinke Markoli in Mišel Sinic. Pred sprejemom dojenčkov in njihovih staršev, je o namenu sprejema spregovoril župan Darko Fras in ob tem je med drugim dejal: »Tega dogodka se vedno veselim. Veselim se, ko lahko nagovorim starše, ki so pripeljali na sprejem svoje otroke, ki so veliko bogastvo za občino, še največje za vas starše, ki ste osrečeni s starševstvom. Zavedamo se, da imajo starši z otroki veliko skrbi. Mi v občini pa smo dolžni, da poskrbimo za varstvo otrok v vrtcu in tako pomagamo staršem, da imajo kam dati otroka, ko nimajo svojega varstva in so v službah. Naš simbolični znesek, 180 evrov na otroka, je le mala pomoč pri stroških, ki jih imajo starši ob rojstvu otroka. Vsem, ki ste se udeležili tega, zame lepega dogodka, se v imenu občine zahvaljujem, otrokom in vam starši pa želim zdravja in zadovoljstva ob svojih otrocih. Želim vam veliko otroškega smeha, radosti, veselja, sreče in ljubezni v družini

Po nagovoru je župan Fras, ob pomoči članice občinskega sveta občine Sv. Trojica, Zdenke Polanec, otrokom izročil igračo, mamicam pa rožico ter bon vrednosti v višini 180 €, ki bodo nakazani na njihov transakcijski račun. Po končanem prijetnem dogodku, so se starši z dojenčki slikali in se nato zbrali v avli kulturnega doma, kjer so jim pripravili pogostitev, s srečanjem in druženjem vseh prisotnih.



Več v Najmlajši