Predstavil se je Dejan Karba, kandidat za župana Občine Ljutomer

»Sem trmast zagovornik resnice in prijatelj poštene besede. Spoštljiv do zares svétih reči in ljudi, oster s tistimi, ki lažejo, ponarejajo, izkoriščajo, spletkarijo« med drugim pravi

Prlekija-on.net, petek, 12. oktober 2018 ob 14:541
Jernej Štromajer, Dejan Karba in Franjo Karlovčec

Jernej Štromajer, Dejan Karba in Franjo Karlovčec

Ljutomerski Socialni demokrati so v petek, 12. oktobra, na novinarski konferenci v prostorih SD Ljutomer, predstavili svojega kandidata za župana Občine Ljutomer. V uvodu je spregovoril nov predsednik občinskega odbora SD Ljutomer, Franjo Karlovčec, nato pa se je predstavil Kandidat za župana, Dejan Karba, ki je v uvodu povedal, da je "Prlek po duši, univerzitetni diplomirani teolog po izobrazbi. Novinarsko pero, ki mi je kot notranjepolitičnemu novinarju Dela dalo možnost dodobra spoznati delovanje države in kasneje kot dopisniku delovanje nevladnih organizacij in lokalnih skupnosti, z današnjim dnem odlagam v zamrzovalnik. Kdo ve, morda ga kdaj še uporabim. Sem trmast zagovornik resnice in prijatelj poštene besede. Spoštljiv do zares svétih reči in ljudi, oster s tistimi, ki lažejo, ponarejajo, izkoriščajo, spletkarijo".

Med drugim še je povedal, da v Ljutomeru poleg poguma in vizije, pripravljenosti in znanja ter dobrih zvez, potrebujemo tudi drug drugega. "In ravno zato, ker moramo sodelovati prav vsi, teolog kandidira kot kandidat Socialne demokracije. Naj bo to manifestacija tega, da res moramo sodelovati vsi, če naj taborski, pionirski Ljutomer zadiha s polnimi pljuči! Ljutomerska SD, s katero smo se znašli skupaj zato, ker verjamemo v preboj, ker vemo poprijeti za delo in ker vemo, da je za to zadnji čas, je pripravljena. Naša kampanja ne bo izključevalna, polen pod noge drugim ne bomo metali," je Karba zaključil svoj govor ter dodal, da bodo svoj program javnosti predstavili kmalu po 18. oktobru.

Karba je med drugim še izpostavil, da bi se lotil strateške prenove turistične ponudbe Ljutomera, vzpostavitev Mladinskega centra v centru mesta, umestitev Ljutomera na zemljevid festivalskih mest EU ter reorganizacije in revitalizacije občinske uprave.

Sprva je bilo sicer napovedano, da bo kandidata na predstavitvi podprl minister za kulturo Dejan Prešiček, a je bil le-ta zaradi drugih obveznosti odsoten, je pa na predstavitvi svojo podporo kandidatu izrekel dr. Jernej Štromajer, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Celotno predstavitev si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.



Več v Politika