Med Brengovo in Vanetino poslej brez prahu

Asfalta na lokalni cesti so se razveselili, kot bi dobili avtocesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 09:22
Trak je prerezan in cesta je odprta za promet

Trak je prerezan in cesta je odprta za promet

Prebivalci urbanih sredin, zlasti tisti mlajši gotovo ne vedo, kakšne vse težave s prometno infrastrukturo imajo prebivalci slovenskega podeželja. Za slednje je zato veliko veselje in zadovoljstvo, če dobijo kakšen meter asfalta, saj se takrat do doma lahko pripeljejo kot normalen človek v 21. stoletju. In zato ne preseneča, da je konec prejšnjega tedna v Slovenskih goricah, natančneje v vasi Brengova v občini Cerkvenjak, ob odprtju ceste potekala prireditev, kakšne na tem območju ne pomnijo. Pri Vogrinovi domačiji so namreč vaščani skupaj z občino pripravili svečanost ob odprtju na novo asfaltirane ceste Brengova-Vanetina. Ker so se rešili makadama in obilice prahu, ki se je dvigal ob vse bolj razvijajočem prometu, so pripravili veliko slavje. Na prireditvi, ki se je je udeležilo veliko domačinov in gostov, so pripravili kulturni program v katerem je nastopal Pihalni orkester MOL iz Lenarta in mladi harmonikar Danej Hajdinjak. Med gosti so bili tudi župan občine Cerkvenjak Marjan Žmavc, ter lastnik in direktor Komunale Slovenske gorice d.o.o. Lenart Konrad Živko in Janez Belna.

O novi veliki pridobitvi je najprej spregovoril župan Marjan Žmavc, ki ni mogel skriti zadovoljstva, da je občini, ob pomoči občinskih svetnikov, ki so podprli projekt in so ga uresničili, uspelo. »Veliko let so krajani izražali zahtevo po modernizaciji te ceste. Čeprav si občina prizadeva, da bi asfalt pripeljala skoraj do vsake hiše, to ni mogoče. Sredstva občine so premajhna. Ob tem pa moramo poskrbeli tudi za obnovo že asfaltiranih cest, ki so preozke za vse bolj razvijajoči se promet. Vesel sem, da nam je uspelo položiti asfalt na dobrem kilometru ceste, ki gospodinjstva ob tej cesti pelje v občinsko središče Cerkvenjaka in v svet. Dela, ki so veljala nekaj več kot sto tisoč evrov, sta izvajala dva izvajalca. Prvo fazo 400 metrov ceste je opravilo GP Pomgrad Murska Sobota, drugo fazo pa GP Komunala Slovenske gorice Lenart. Lahko rečem, da smo izbrali izvajalca, ki sta kvalitetno izvedla posodobitev ceste. Ob tem bi se rad zahvali izvajalcem za opravljeno delo, obenem pa tudi domačinom, ki so imeli potrpljenje ob izvajanju del

V imenu krajanov sta se občini in županu zahvalila vaščana, ki živita ob tej cesti Anton Vogrin in Danilo Petrič. Kot sta dejala, so krajani veseli, da so se s položitvijo asfalta rešili prahu iz makadamske ceste. Novo pridobitev je, kot je tod navada, blagoslovil domači župnik Janko Babič, ki je tistim ki bodo uporabljali to cesto zaželel, da bodo srečno prišli do želenega cilja. Ob koncu so krajani ob domačiji Vogrin za vse udeležence pripravili bogato pogostitev, ki se je sprevrgla v vaško druženje.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Gospodarstvo