Razstavljata črnolaska in svetlolaska

»RM2 Shades of art«: Maja Fabijan in Renata Donko

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 22. oktober 2018 ob 18:23
Črnolaska (Maja Fabijan) in svetlolaska (Renata Donko)

Črnolaska (Maja Fabijan) in svetlolaska (Renata Donko)

Od 22. oktobra dalje se v razstaviščni avli hotela Izvir Zdravilišča Radenci s svojimi likovnimi deli predstavljata Maja Fabijan in Renata Donko (črnolaska in svetlolaska) iz Maribora, ki sta se združili v umetnostno skupinico »RM 2 Shades of art (Dva odtenka umetnosti)« ter se odločili za skupno nastopanje v javnosti.

Predstavljata se s svojimi slikami Renata Donko in Maja Fabijan. Slednja, Maja, se z umetniškim ustvarjanjem ukvarja že dvajset let, v času študija (je ekonomistka) je razstavljala v nekdanji Galeriji Lent v Mariboru, tedaj akte, ki jih je risala s tušem. Sledil je umetniški premor, ki ga je prekinila pred dvemi leti ter se resno lotila slikanja. Našla je »skupni jezik« z Renato, ki sama pripoveduje: »Slikam od otroštva in učila sem se slikanja pri akademskem slikarju. 10 let sem delala v varovanju (organizacijska dela), sedaj pa delam v podjetju Radij d.o.o., kjer je moje področje kultura in sama prirejam dogodke. Kot dosedanje dosežke navedem slikanje za Cristiana Ronalda in te slike so bile na ogled v hotelu City v Mariboru preden so bile poslane na Madeiro na Portugalsko. Slikala sem za Tanjo Ribič, igralcu Buraku sem sliko predala v nakupovalnem centru Europark Maribor, skupaj z vodstvom uprave. Slikala sem za Enrique Iglesiasa, ki smo ga spoznali v Ljubljani in naslikala sem dve sliki za 2 Cellos, ko sta nastopala v Mariboru. Vse slikam z oljnimi barvami, samo ena na razstavi v Radencih je abstraktna in naslikana z drugo tehniko.«

Maja Fabijan razstavlja dela v akrilni tehniki na platnu, v osnovi gre za abstraktne slike. Že ob postavljanju razstave v razstaviščni avli hotela Izvir je med gosti bilo veliko zanimanja za razstavljena dela in verjeti gre, da bo tako tudi v prihodnje.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje