27-letnica, ki jo je na prehodu za pešce zbil pijan voznik, umrla

V nesreči je peška utrpela hude telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor, kjer pa je na žalost v torek podlegla poškodbam...

Prlekija-on.net, torek, 30. oktober 2018 ob 17:49
Policija

Policija

V zvezi z obvestilom o prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto, 27. oktobra, na Nasipni ulici v Mariboru, so iz PU Maribor sporočili, da so bili iz Univerzitetno kliničnega centra Maribor obveščeni, da je danes ob 10.49 uri umrla 27-letna državljanka Slovenije, ki je bila v UKC pripeljana po nesreči, v kateri je bila udeležena kot peška.

V tej zvezi bodo policisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nevarne vožnje, po 324. členu KZ-1 zoper 28-letnega državljana Slovenije.

28-letni moški, doma iz Maribora, je takrat vozil osebni avtomobil po Nasipni ulici v Mariboru. Ko je pripeljal, do zaznamovanega prehoda za pešce, ni omogočil varnega prečkanja vozišča 27-letni peški, prav tako doma iz Maribora, ki je bila na prehodu za pešce.

Posledica tega je bila, da je voznik, na desnem smernem vozišču s sprednjim delom vozila trčil v peško in psa, ki ga je peška vodila na povodcu. Pes je na kraju poginil. V nesreči je peška utrpela hude telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor, kjer ji je bila nudena zdravniška pomoč.

Voznik je bil preizkušen z indikatorjem alkohola, kateri je pokazal 0,88 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejen mu je bil strokovni pregled v UKC Maribor. Promet za vozila na Nasipni ulici je bil zaprt do 23.25 ure.

 



Več v Črna kronika