Nova razstava v Knjižnici Gornja Radgona

Društvo upokojencev promovira svoje likovne ustvarjalce

Filip Matko Ficko, petek, 9. november 2018 ob 07:52
Razstava del upokojencev v knjižnici Gornja Radgona

Razstava del upokojencev v knjižnici Gornja Radgona

Društvo upokojencev Gornja Radgona, ki ga kot predsednica vodi Inge Ivanek, je pripravilo razstavo likovnih izdelkov svojih članic in članov. Otvoritev razstave je potekala v torek, 6. novembra popoldne, v prostorih Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona.

Tako je najprej vse zbrane pozdravila direktorica knjižnice Andreja Vučak Hribar, ob sami otvoritvi razstave pa je govorila o pomenu kulture ter njenih različnih izraznih oblik Inge Ivanek, predsednica Društva upokojencev Gornja Radgona, ki je omenila, da je to že četrta tovrstna društvena likovna razstava v tem koledarskem letu.

Na njeno spodbudo se je s svojim ustvarjanjem in deli predstavila tokrat sodelujoča peterica: Jasna Brunskole (v akrilni tehniki je naslikala »Tihožitje« in »Golob miru«, v olju na platnu pa »Jadrnice-barkolana«), Cvetka Pišek (v suhem pastelu predstavlja dve deli: »Ruševec - divji petelin« in »Ribe v akvariju«), Terezija Šegula (razstavila je dve grafiki - linoreze »Metulji«, enkavstiko »Ribi« ter montažno fotografijo), Milena Marija Reščič (razstavlja keramiko »Počivajoče ptice«, enkavstiko s figuro v keramiki »Spogledujem se z gugajočo mavrico« ter s triptihom »Haiga«, ko je iz keramike izdelala podobe na haiku pesmi svojega partnerja Dominique-ja Reščiča) in spodaj podpisani vaš poročevalec (dve sliki v akrilni tehniki: »Mavrilni demoski ljubimec« in »Panorama središča kraja Sveta Ana«).

Razstava v prostorih Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona bo na ogled mesec dni, že 22. novembra pa je predvidena otvoritev likovne razstave del pomurskih upokojenk in upokojencev v Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru, kjer bodo sigurno sodelovali s svojimi deli ustvarjalci iz tokrat omenjene peterice.



Več v Kultura in izobraževanje