Ljutomerčanke proti favoriziranim Primorkam dale vse od sebe

Z 0:3 (12:25, 11:25, 14:25), so bile uspešnejše Primorke

Prlekija-on.net, petek, 9. november 2018 ob 21:09
ŽOK Ljutomer - GEN-I Volley

ŽOK Ljutomer - GEN-I Volley

V 5. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in GEN-I Volley. Z 0:3 (12:25, 11:25, 14:25), so bile uspešnejše Primorke. Tekmo si je v ŠIC Ljutomer ogledalo 180 gledalcev.

Gostje upravičeno merijo na prvo mesto državnega prvenstva

To je bila tekma, kjer se je že vnaprej vedel zmagovalec saj je v Ljutomer prihajala ekipa, ki upravičeno meri na prvo mesto državnega prvenstva. Ljutomerčanke pa so lahko le upale, da bodo vsaj delno parirale Primorkam ter jih prisilile, da zaigrajo odbojko kot to znajo.

V prvem setu so presenetljivo povedle domačinke s 3:0 in kasneje še z 8:4, kar je malo presenetilo Goričanke, saj takega odpora Ljutomerčank niso pričakovale. Ko pa so se zbrale, so pričele dobivati točko za točko ter ob zanesljivi igri vseh igralk izenačile na 8:8. Tekma je bila ob borbeni igri domačink izenačena do rezultata 11:11, ko so Primorke dvignile nivo igre ter se rezultatsko odlepile. Do konca seta so domačinke dosegle še eno točko, gostujoča ekipa pa v seriji kar 14 ter set dobile z rezultatom 12:25. Ne glede na tak izid velja pohvaliti domačinke, da so predvsem v prvem delu seta zaigrale zelo dobro in borbeno.

V drugem setu Ljutomerčanke že v začetku niso bile dorasel nasprotnik Primorkam, ki so zaigrale dovolj aktivno, da so nabirale točko za točko ter set povedle s 5:8. Z odlično igro so nadaljevale tudi v nadaljevanju ter set povedle z rezultatom 6:15. V tem delu je odlično igrala Tina Lipicer Samec, ki je ob pomoči Tine Grudina vodila svojo ekipo k zanesljivi zmagi. Na koncu so Goričanke set dobile z rezultatom 11:25.

V tretjem setu  smo bili priča podobni igri obeh ekip kot v drugem setu. Kljub zelo borbeni igri domačink, ki so izvedle nekaj lepih akcij, je bila tehtnica na strani Goričank. Hitro so povedle z 8 do 10 točk naskoka ter tako razliko držale vse do rezultata 12:23, ko so domačinke dosegle še eno točko, Primorke pa dve in set dobile z rezultatom 14:25. Pri gostujoči ekipi so bile najučinkovitejše Pia Blažič, Lana Ščuka in Tina Grudina, pri domačinkah pa sta po pet točk dosegli Kaja Makoter in Nataša Anželj.

Ljutomerčanke so se borile po najboljših močeh

Kaja Makoter, korektorica ŽOK Ljutomer: "Pred tekmo s tako renomirano ekipo kot je GEN-I Volley smo se dogovorile, da bomo poskušale igrati našo najboljšo odbojko. V začetku prvega seta nam je še to nekako uspevalo, ko smo držale stik s Primorkami. Ko pa so le-te zaigrale svojo igro jim več nismo mogle slediti, kljub temu, da smo se borile po najboljših močeh. Razlika v kvaliteti je pač prevelika. Lahko pa pohvalim soigralke, ker smo vse dale vse od sebe oz. toliko kot v tem času zmoremo."

Vasja Samec Lipicer, trener GEN-I Volley: "Tekmo smo odigrali tako kot smo planirali. Delno smo spočili določene igralke po včerajšnji tekmi na Madžarskem ne da bi podcenjevali domačinke. Lahko samo pohvalim domačo ekipo, ki se je trudila po najboljših močeh, a kvaliteta je bila pričakovano na naši strani in temu primeren tudi rezultat. Pohvala tudi številni publiki, ki so odlično navijali za domačinke ter tudi nam dali poleta, da zaigramo dobro odbojko."

ŽOK Ljutomer - GEN-I Volley 0:3 (12:25, 11:25, 14:25)

ŽOK Ljutomer: Barbara Petek 4, Valentina Kosi 3, Nika Kosi, Lisa Rosić, Sara Kutnjak 3, Kaja Makoter 5, Ana Nedok, Nataša Anželj 5, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter. Trener: Andrej Tot

GEN-I Volley: Nuša Ferlinc, Zala Zbičajnik 1, Klara Perič, Ana Zaplotnik 5, Dajana Lucas 4, Mirta Velikonja Grbac 1, Pia Blažič 14, Tina Lipicer Samec, Tina Grudina 9, Lana Ščuka 9. Trener: Vasja Samec Lipicer, Alen Bektaševič



Več v Šport