Ormoško Martinovanje že v petek privabilo številne obiskovalce

Dopoldan je potekal Martinov sejem in tržnica, popoldan so bile prisotne tudi vinske kraljice, zvečer pa je v šotoru sledil koncert Grupe Vigor in Ines Erbus

Valerija Novak, sobota, 10. november 2018 ob 10:05
Martinovanje v Ormožu

Martinovanje v Ormožu

V petek, 9. novembra, je v Ormožu potekalo že 26. tradicionalno Martinovanje, ki je znova privabilo množico ljudi tako iz Ormoža kot iz okolice. Organizatorji so znova poskrbeli za pester program, med katerim ni manjkalo degustacij vin in potic, slovesnosti in druženja ob dobri družbi.

Dopoldansko dogajanje je potekalo na Kerenčičevem trgu, kjer so se lokalni pridelovalci in posamezniki predstavili na Martinovem sejmu in Martinovi tržnici. Ob 13. uri se je dogajanje nadaljevalo v blagovnici Tima, kjer je potekala otvoritev razstave pridnih rok Društva kmečkih žena in podelitev priznanj za Naj potico. Program so popestrili učenci osnovne šole Ormož.

Slavnostna otvoritev martinovanja

Ob 15. uri je v prostorih grajske Pristave potekal osredji dogodek petkovega dne; slavnostna otvoritev 26. martinovanja v Ormožu, ki so se ga udeležile tudi vinske kraljice. Pri slovesnosti sta sodelovali učenki glasbene šole Ormož. V programu so razglasili rezultate za "Naj špricar" in turnirja mladih vin kjer je prvo mesto ponovno šlo v roke Puklavec Family Wines.

Vsi ljubitelji umetnosti, pa so si lahko oko napasli še na odprtju razstave iz likovno literarne kolonije »Malek 2018« z naslovom "Pot k sreči", ki je letos posvečena Martinu Kojcu.

Zvečer je v šotoru sledil koncert Grupe Vigor in Ines Erbus.

Martinovanje v Ormožu se nadaljuje tudi v soboto.



Več v Družabno