Prleški pisker, krst mošta, tekmovanje godb in večerna zabava za konec Martinovanja v Ormožu

V soboto so kuhali Prleški pisker, predstavile so se godbe, potekal je 15. Martinov pohod, ... zvečer pa je sledila še zabava z Mejaši in Mladimi Gamsi

Valerija Novak, ponedeljek, 12. november 2018 ob 10:31

Jutranje dogajanje se je v soboto v Ormožu pričelo na Kerenčičevem trgu z Velikim Martinovim sejmom, ki je bil tudi letos dodobra obiskan tako s strani lokalnih in drugih pridelovalcev in trgovcev, kot tudi s strani obiskovalcev. Tudi letos je potekalo kuhanje Prleškega piskra. Najboljši Prleški pisker je letos uspelo pripraviti mladim fantom iz ekipe PGD Ključarovci. Omenjena ekipa je osvojila tudi prvo mesto v ocenjevanju okusa jedil. Druge so bile EKO župarice, tretji pa Občinski odbor Nove Slovenije. Ekipa Daniela Vrbnjaka je prejela nagrado za najlepšo urejenost prostora in čistočo, najbolj urejena ekipa pa so bile članice Društva kmečkih žena Ormož.

Ob 10. uri so se v dveh delih na Kerenčičevem trgu predstavile godbe, ki so kasneje nastopile v glavnem šotoru na parkirišču stare komunale na že 23. tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Tekmovalo je 10 godb, ki so bile razdeljene v tri kategorije.

Vzporedno so organizatorji poskrbeli še za več dogajanja, tako je potekal tudi 15. Martinov pohod, ogledi kleti P&F Jeruzalem Ormož in degustacija vin in šaljivi prikaz vinogradniških običajev s krstom mošta. V kletnih prostorih grajskih zidov pa je bila na voljo degustacija vin.

Že v petek je Martinovanje v Ormožu privabilo množico ljudi, zvečer so poln šotor zabavali Grupa Vigor in Ines Erbus, v soboto zvečer pa je sledila še zabava z Mejaši in Mladimi Gamsi.



Več v Družabno