Kulinarična razstava: »Sadje in sadne dobrote«

Prispevek gospodinj za Martinovanje na Kapelskem Vrhu

Filip Matko Ficko, torek, 13. november 2018 ob 08:04
Kulinarična razstava na Kapelskem Vrhu

Kulinarična razstava na Kapelskem Vrhu

Ob vinogradnikih, ki se na Martinovo vsako leto na Kapelskem Vrhu v Občini Radenci veselijo krsta mošta v vino ter spustitve klopotca, se rade izkažejo tudi gospodinje. Zatorej so si lahko obiskovalke in obiskovalci Martinovanja 10.novembra lahko v prostorih Vinogradniškega doma ogledali, nekatere odlične izdelke gospodinj pa tudi poizkusili. Na ogled je namreč bila kulinarična razstava za leto 2018 pod naslovom »Sadje in sadne dobrote«.

Kulinarična strokovnjakinja in avtorica knjig o kulinariki Marija Fras je tokrat k sodelovanju pridobila dvajseterico in to so bile: družina Belak, Frančiška Breznik, Vanja Debevc Šic, Slavica Divjak, Zalika Domanjko, Marija Fajfar, Janja Fekonja,Milica Fiala, Branka Fras, Klara Fras, Simona Karba, Marija Koren, Lojzka Lepoša, Slavica Misja, Anica Močnik, Marija Rihtarič, Suzana Sep, Helena Šic, Stanka Tkalec in Cvetka Vrzel. Na razstavi so prikazale različne vrste sadja, posušeno sadje ter izdelke iz sadja: sadne kise, številne sadne sokove, sadno žganje, likerje, marmelade, kompote, džeme, pa tudi čežane. Seveda so bile na razstavni mizi še sadne juhe, sadne solate, a še najbolj mamljivo je bilo raznovrstno pecivo s sadnimi nadevi.

O razstavi sami je pripovedovala Marija Fras, ki je ob županu Občine Radenci, Janezu Rihtariču, razstavo tudi odprla. Glede na zainteresiranost prej naštetih gospodinj, kot tudi ob zadovoljstvu obiskovalk in obiskovalcev razstave, je upati, da bo kašna podobna razstava na ogled še pred prihodnjim Martinovanjem leta 2019, ki ga običajno skupaj pripravita in izvedeta Turistično društvo Klopotec Kapela ter Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela.



Več v Kultura in izobraževanje