Medena kraljica in čebelarja na obisku v vrtcu in osnovni šoli Mala Nedelja

Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane, so v vrtcu in osnovni šoli Mala Nedelja popestrili prav posebni gostje

Prlekija-on.net, petek, 16. november 2018 ob 20:30
Dan slovenske hrane v Mali Nedelji

Dan slovenske hrane v Mali Nedelji

Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane, 16.11.2018, so v vrtcu in osnovni šoli Mala Nedelja popestrili prav posebni gostje.

Obiskala so nas MEDENA KRALJICA SLOVENIJE, Valentina Marinič, s spremstvom dveh čebelarjev, g. Brankom Bratinščakom, predsednikom Čebelarskega društva Ljutomer in predsednikom Društva medena kraljica Slovenije ter g. Milanom Cvetkom, čebelarjem, ki nas vsako leto z velikim veseljem obišče in predstavi delo čebelarja.

V prelepi zlati obleki nam je MEDENA KRALJICA predstavila svoje poslanstvo in nam zaželela čim več zdravih in medenih dni. G. Milan Cvetko pa nam je povedal nekaj besed o čebelarskem priboru in opremi, ki smo jo imeli na MEDENI RAZSTAVI V VRTCU MALA NEDELJA. Zanj je poskrbela deklica Klara Malek, kateri je dedek v ta namen posodil veliko čebelarske opreme: satnico s satnikom, panjsko dleto, omelce, kadilnik z mehom...

Ogledali smo si še pravi vosek in različne čebelje izdelke. Otroci so si lahko nadeli čebelarski klobuk in oblačilo ter se za nekaj trenutkov spremenili v prave majhne čebelarje. Seveda pa so svoj medeni prostor na razstavi imeli slastni medenjaki. Skupaj smo se posladkali, zaplesali ob »čebeljih« pesmicah in poigrali ob prstni igri »Panj«, s posebej izdelanimi prstnimi čebelicami. 
Medene trenutke smo zaključili s pregovorom »Dobra beseda je kot med: sladka za dušo in zdravilo za telo.«

Zapisala: Silvija Filipič, vzgojiteljica
Foto: Anita Kosi, vzgojiteljica



Več v Najmlajši