Iz Maribora sta prišla v rojstno vas

Marija in Ivan Lorenčič sta obeležila biserno poroko

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:18
Biserna poroka Marija in Ivan Lorenčič

Biserna poroka Marija in Ivan Lorenčič

Pred dnevi sta Marija in Ivan Lorenčič iz Maribora, v krogu domačih in prijateljev obeležila biserni zakonski jubilej. Svoje 60-letno skupno zakonsko življenje sta potrdila v cerkvi sv. Ruperta v rojstni Voličini, kjer sta se poročila pred šestimi desetletji. Tokrat sta oba obreda, civilni in cerkveni, potekala v cerkvi. Civilni obred je opravil župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger, ki je bisernoporočencema namenil nekaj lepih besed in jima izročil še eno listino, cerkvenega pa ob darovani sveti maši, ob asistenci domačega župnika Franca Muršeca in duhovnika Marka Veršiča, škof dr. Stanislav Lipovšek. Izrazil je veliko veselje nad zakoncema, ki sta zgled družine, »kakršna naj bi bila vrednota družbe. Hvala vama za vse, kar sta dobrega storila v Cerkvi. Vesel sem, da lahko potrdim vajin zakon tukaj v vajini rojstni župniji, kamor se rada vračata

Marija (rojena Šilec) se je rodila leta 1937 v Zg. Voličini v družini osmih otrok. Kot šestnajstletno dekle se je zaposlila v Zavodu Hrastovec, kjer je kot medicinska sestra tudi dočakala pokojnino. Ivan se je rodil leto prej v Sp. Voličini v družini šestih otrok in se je izučil za trgovca. Oba sta bila zaposlena, Marija kot medicinska sestra, Franc pa kot trgovec. Svoj poklic trgovca je začel opravljati v Cerkvenjaku, nato v TP Zarja v Mariboru in se upokojil v Jeklotehni v Mariboru. V Mariboru sta si zakonca Lorenčič postavila hišo, imata jo tudi v Zg. Voličini, v kateri so se rodili njuni otroci: Maja, Ivanka, Bernarda in že pokojni sin Robert, ki so ju obdarovali s sedmimi vnuki. Vesela sta, da si je hčerka Bernarda doma ustvarila družino in se tako ne čutita osamljena. 

Na vprašanje, kaj ju je toliko let vezalo v srečnem zakonu sta dejala, da je to bila ljubezen, medsebojno razumevanje, toleranca in otroci, ki ju z družinami radi obiskujejo.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje