Pri cerkvi prvič postavili adventni venec

Konjeniki skrbijo za družabno in versko življenje v kraju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. december 2018 ob 10:55
Ob župnijski cerkvi v Pernici so prvič postavili adventni venec

Ob župnijski cerkvi v Pernici so prvič postavili adventni venec

Podobno kot marsikje po državi so tudi v Župniji Sveta Marjeta ob Pesnici, v kraju Pernica pri Mariboru, obeležili začetek letošnjega adventnega časa. Konjeniški klub Zlata horda iz Pernice je namreč letos prvič pristopil k izdelavi adventnega venca, ki so ga postavili ob svoji župnijski cerkvi. Kot je povedal predsednik društva Joško Horvat, se je priprave in izdelave adventnega venca udeležilo več članov društva in njihovih simpatizerjev. Kakor je običaj, so v venec vgrajene štiri električne lučke.

Adventni venec je pred pozno nedeljsko sv. mašo, na prvo adventno nedeljo, blagoslovil domači župnik Marjan Nemec, ki je pohvalil organizatorje izdelave in postavitve adventnega venca, kateri ob pogledu nanj, vabi vernike, da v času adventa obiskujejo cerkev, ko se približuje božič in novo leto. Blagoslovitve se je udeležil tudi župan občine Pesnica Venčeslav Senekovič, ob tej priložnosti pa je zapel tudi Župnijski pevski zbor. Po blagoslovu adventnega venca je župnik Marjan Nemec prižgal prvo lučko, ki oznanja začetek adventnega časa.

Foto: Ludvik KrambergerKomentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Nagrajenci GFML

Krkina priznanja in nagrade za mlade raziskovalce GFML

četrtek, 19. september 2019 ob 15:00
Župnik Štefan Vinkovič je blagoslovil obnovljeni križ v Lukavcih

Ko krajani skrbijo za kulturne in verske spomenike

četrtek, 19. september 2019 ob 08:21
Tržnica pravljic v Radoslavcih

Tržnica pravljic ob 152. obletnici Bésede

četrtek, 19. september 2019 ob 08:01