V Pekarni Hojs pekli parklje in ustvarjali iz kvašenega testa

Lep sončen dopoldan so si popestrili z mislimi na prihajajoči Miklavžev praznik in se naučili oblikovati parklje iz kvašenega testa

Prlekija-on.net, sreda, 5. december 2018 ob 10:25
Otroci vrtca Mala Nedelja v Pekarni Hojs

Otroci vrtca Mala Nedelja v Pekarni Hojs

V torek, 4.12.2018, je skupina otrok 4-6 let, ki »domuje« v hotelu, z vzgojiteljicama Silvijo in Anito obiskala Pekarno Hojs v Kuršincih.

Lep sončen dopoldan smo si popestrili z mislimi na prihajajoči se miklavžev praznik in se naučili oblikovati parklje iz kvašenega testa. V pekarni sta nas pričakala g. Roman in ga. Andreja , ki sta nas povabila v osrednji del pekarne. Ogledali smo si tudi pekarsko opremo. Na mizi pa smo zagledali velik kup testa. Zavihali smo rokave ter pričeli z delom. Dobili smo majhne kose testa, ki so bili rahlo zaviti in iz teh pričeli z izdelavo parkljev.

Za veliko pekovsko mizo pa niso nastali samo parklji, temveč nam je g. Roman ponudil še veš testa in tako so najprej nastale slastne pice, nato pa še različni ustvarjalni pekovski izdelki. Otroci so se prepustili domišljiji, zato so ustvarili deklico z balonom, pleteno kito, drevo, traktor, slona, medveda, snežake, uteži, srčke, polže, dinozavra, ptička, rožice, kačo in ježka.

Sproščeno oblikovanje in dobro počutje v pekarni nam je urine kazalce premaknilo za dve uri. Za zahvalo smo zapeli in zaplesali ter obljubili, da naslednje leto spet pridemo. Ker pa še vsi kvašeni izdelki niso bili pečeni, nam je prijazni g. Roman, skupaj z njihovim sladkim darilcem, pripeljal vse skupaj v vrtec. 

Otroci so ta dan bili polni navdušenja in z nasmehom na obrazu ponosni nesli domov svoje izdelke iz kvašenega testa.

Silvija Filipič, vzgojiteljica, vrtec Mala Nedelja



Več v Najmlajši