Ostanke ubitih živali odvrgli kar na obljudeno območje reke Mure

Dva kadavra različnih živali sta odvržena v zelenem škafu ležala ob stopnicah, ki jih vsakodnevno uporabljajo kajakaši in drugi obiskovalci tega umirjenega kotička ob reki

Prlekija-on.net, četrtek, 6. december 2018 ob 14:542
Kadaver ob reki Muri

Kadaver ob reki Muri

V torek, 4. decembra, je sprehajalka na nabrežju reke Mure v Srednji Bistrici zagledala prizor, ki jo je popolnoma šokiral. Dva kadavra različnih živali sta odvržena v zelenem škafu ležala ob stopnicah, ki jih vsakodnevno uporabljajo kajakaši in drugi obiskovalci tega umirjenega kotička ob reki. Dvoje ostankov živali, na prvi pogled prašič in drobnica, tako kazita obljudeno območje, mirno oazo vedno večjega števila ljudi, ki mir in veselje najdejo prav tukaj.

Na prvi pogled izgleda, da se je lastnik zavrženega tovora le-tega želel znebiti tako, da bi ga odnesla reka Mura. Po polomljeni plastiki sodeč, je dotična oseba (ali več njih) vse skupaj vrgla iz nasipa, sila teže pa je poskrbela, da škaf z ostanki živali ni dosegel vode. Tako sedaj ležijo na nabrežju, le meter stran od stopnic, ki se vsakodnevno uporabljajo. Celoten prizor je toliko bolj žalosten, saj so ob stopnicah položene sveče, s katerimi vsako leto ovekovečijo spomin na žrtve reke Mure.

»Kar lahko vidimo tukaj, je katastrofa! Da so ljudje tako neodgovorni in še huje, nepremišljeni, me še zmeraj vsakič preseneti. Medtem, ko je odvoz ostankov živali omogočen pri pristojnih službah, nekdo še zmeraj najde toliko energije, da na skrivaj odpelje kože in črevo ter ga odvrže na mesto, kjer se poleti kopajo družine z otroci ter športno udejstvujejo mladi in stari. Ko bi potem to vsaj zakopali ali pustili v gozdu, kjer bi se lažje razgradilo ob pomoči živali, rastlin in mikroorganizmov. Seveda brez plastike! Človeška neumnost je res brezmejna,« dodaja razočarana sprehajalka.

Krivec, odgovoren za dejanje, zaenkrat ostaja neznan. Sprehajalka se je takoj obrnila tako na Medobčinsko redarstvo Beltinci, kakor tudi na Veterinarski inšpektorat, kjer so dogodek že vzeli pod drobnogled in bodo zoper krivca odredili primerno kazen.Več v Črna kronika