Razglasili Vestnikove osebnosti Pomurja v letu 2018

Razglasili so Vestnikovo osebnost Pomurja, poleg tega pa še osebnosti v kategorijah politik, kulturnik, športnik, humanitarec in gospodarstvenik Pomurja

Prlekija-on.net, torek, 11. december 2018 ob 21:04
Vestnikova osebnost Pomurja 2018

Vestnikova osebnost Pomurja 2018

Drugo leto zapored je tednik Vestnik v želji, da nagradi in izpostavi posameznike, ki so na svojih področjih pomembno in pozitivno zaznamovali pomursko regijo, podelil priznanje za Vestnikovo osebnost Pomurja. Nabor kandidatov za leto 2018 je pripravilo uredništvo Vestnika, bralci pa so izmed desetih predlaganih kandidatov izbrali zmagovalca. To je tokrat postala Špela Kolbl.

»Dvajsetletna igralka Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci je bila z 31 zadetki najboljša strelka v minuli sezoni prve slovenske ženske nogometne lige. Strelsko učinkovitost ohranja tudi v aktualni sezoni prve lige, saj je spet v vrhu strelk. S svojim klubom je aktualna pokalna prvakinja in prvenstvena podprvakinja, v tej sezoni pa je na najboljši poti, da s svojim moštvom dobi dvojno krono, tako naslov državnih kot pokalnih prvakinj. Špela je tudi članica slovenske reprezentance« so bili razlogi za nominacijo Kolblove.

Uredništvo je poleg tega izbralo še po tri kandidate v kategorijah politik, kulturnik, športnik, humanitarec in gospodarstvenik Pomurja. Zmagovalce v teh kategorijah je izbrala komisija, ki jo je sestavljalo 17 znanih Pomurcev. 

Vestnikove osebnosti Pomurja v letu 2018 so:

  • Vestnikov politik Pomurja 2018: Dejan Židan
  • Vestnikov kulturnik Pomurja 2018: Dušan Šarotar
  • Vestnikov športnik Pomurja 2018: Adrian Gomboc
  • Vestnikov humanitarec Pomurja 2018: Milan Vertot
  • Vestnikov gospodarstvenik 2018: Anton Mlakar

Priznanja zmagovalcem so bila podeljena v torek, 11. decembra, na slavnostni prireditvi v Moravskih Toplicah. Za glasbene točke je skrbela skupina Ethnotrip.

Foto: Aleš Cipot



Več v Kultura in izobraževanje