Voznik zapeljal s ceste in podrl električni drog

Ponesrečena oseba je bila prepeljana v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj

Prlekija-on.net, petek, 14. december 2018 ob 12:58
Ceste so mokre in spolzke

Ceste so mokre in spolzke

V petek, 14. decembra, ob 11.24, se je na cesti Ljutomer - Savci - Ptuj, v Bratislavcih, zgodila prometna nesreča. Zaradi nesreče je bila cesta nekaj časa popolnoma zaprta.

Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev, avtomobil obrnili na kolesa, odklopili akumulator, posipali razlite tekočine ter pomagali pri odstranitvi podrtega električnega droga. Ponesrečena oseba je bila prepeljana v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Ob 10.54 je v naselju Mostje, občina Juršinci, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGD Ptuj so kraj nesreče zavarovali in nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj, ki so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Ob 13.27 je pri naselju Dobrovnik, občina Turnišče, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci IGD Lendava so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Lendava in jo prepeljali v murskosoboško bolnišnico.

Ob 19.20 je v naselju Drakovci v občini Ljutomer voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v drevo. V vozilu je ostal poškodovan voznik. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz avtomobila, pomagali reševalcem pri oskrbi in razsvetljevali kraj nesreče. Pri vračanju v gasilski dom so pomagali pri izvleki osebnega vozila, katero je zletelo s ceste zaradi poledenelega cestišča v Sitarovcih. O poledenelosti ceste na tem območju je bilo obveščeno podjetje Nograd Lotmerk.

Previdno na cestah, ki so mokre in spolzke, objavljamo tudi priporočila za vožnjo v zimskih razmerah in pozimi.



Več v Črna kronika