Mladi glasbeniki navduševali starostnike

V radgonskem domu starejših se nenehno nekaj dogaja

Prlekija-on.net, sobota, 15. december 2018 ob 10:50
Miklavžev koncert v DSO Gornja Radgona

Miklavžev koncert v DSO Gornja Radgona

Podobno kot skozi vso leto v radgonskem Domu starejših občanov (DSO) minevajo tudi decembrski praznični dnevi, in sicer v objemu pestrega dogajanja, kjer vsakdo najde kaj zase. Z otroci iz vrtca Manka Golarja, v prednovoletnem času, vsak teden ustvarjajo na adventnih delavnicah, ki so tako medgeneracijsko obarvane. Na enotah zadiši po sveže pečenem božičnem pecivu, ki ga stanovalci spečejo skupaj z zaposlenimi, povsod je čutiti nemir prazničnega vzdušja.

Stanovalci, svojci in obiskovalci se udeležujejo kulturno-družabnih prireditev, ki potekajo ob sicer umirjenih popoldnevih. Ena takšnih je bila prav ob prazniku svetega Miklavža, ko so DSO Gornja Radgona ponovno obiskali učenci in učitelji Zasebne glasbene šole Maestro. S svojimi instrumenti in čudovitimi glasovi so pričarali nepozabne melodije, ki so v teh prazničnih dneh obudile spomine, ogrele srca in napolnile duše vseh prisotnih.

»Sodelovanje s to šolo je zelo dobro in nekateri njihovi koncerti so že tradicionalni. Našim stanovalcem pomenijo taki dogodki veliko in menim, da jim polepšajo vsakdan v Domu ter dvignejo kakovost njihovega bivanja pri nas«, je povedala Eva Žula, strokovna vodja te ustanove. Posebej praznični čas je tisti, ki prižiga iskrice v očeh in napolni dušo domala vsakogar, ki rad posluša glasbo in uživa ob kulturnih dogodkih. Miklavžev koncert je tudi tokrat izzvenel v prijetnem vzdušju in prisotni so z aplavzom nagradili vse nastopajoče ter povedali, da se že veselijo naslednjih prireditev, ki jih v radgonskem Domu ne manjka.



Več v Kultura in izobraževanje