Dan brezplačne pravne pomoči za vsakogar tudi v Ljutomeru

Brezplačno pravno pomoč bo v Ljutomeru nudila ena, v Gornji Radgoni in Ormožu pa po dve odvetniški pisarni

Prlekija-on.net, torek, 18. december 2018 ob 20:34
Pisarna

Pisarna

Slovenski odvetniki bodo v sredo, 19. decembra, na že osmi »Dan odvetniške pravne pomoči pro bono« v odvetniških pisarnah ter prostorih nekaterih lokalnih skupnosti nudili brezplačno pravno svetovanje. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti.

Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije mag. Roman Završek je ob tej priložnosti povedal, da lahko socialno ogroženi posamezniki k odvetniku pristopijo tudi na ostale dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski tudi sicer brezplačno pomaga.

Odvetniška zbornica Slovenije v letošnjem letu praznuje 150-letnico organiziranega odvetništva na Slovenskem, ki jo je obeležila tudi z dvema donacijama Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in Kliniki za pediatrijo UKC Maribor v skupni višini 130 tisoč evrov.

Brezplačno pravno pomoč bo v Ljutomeru nudila Mojca Kosi (Glavni trg 13, 0590 88 815), v Gornji Radgoni Janez Kaučič (Kerenčičeva ul. 2, 02 564 94 86) in Miha Šavel (Kerenčičeva ul. 2, 02 564 33 02) ter v Ormožu Jure Kočevar (Ptujska cesta 8 c, 02 740 11 59) in mag. Helena Polič Kosi (Kolodvorska 6, 02 740 01 36).



Več v Kultura in izobraževanje