Ob Ivanovem izviru že 21. sezono zapored uprizorili predstavo Božična noč

Gre za kvalitetni kulturno-verski dogodek po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo, odvija pa se v čudovitem naravnem okolju ob Ivanovem izviru

Prlekija-on.net, torek, 25. december 2018 ob 08:54
Predstava Božična noč

Predstava Božična noč

Na sveti večer, v ponedeljek, 24. decembra, je Turistično narodopisno društvo Razkrižje že 21. sezono zapored pri Ivanovem izviru na Razkrižju uprizorilo predstavo Božična noč, ki tudi letos poteka v okviru projekta Božična Prlekije. Gre za kvaliteten kulturno-verski dogodek po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo. Poleg igralsko-govornega dela je v predstavo vključeno veliko odličnega petja, tako celotnega cerkvenega pevskega zbora Župnije Razkrižje kot tudi vseh glavnih igralcev: Jožefa, Marije in drugih, ki del svojih vlog odpojejo. V predstavi sodelujejo tudi učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje.

V šestih slikah so se predstavili prizori: Angel Gabriel obišče Marijo, Marija obišče sorodnico Elizabeto, Potovanje Jožefa in Marije v Betlehem, Iskanje prenočišča, Namestitev v štalici ter Rojstvo in prihod Svetih treh kraljev. Predstava, ki poteka zelo dinamično, predstavlja tehnično zelo zahteven projekt, ki je umeščen v čudovito naravno okolje ob Ivanovem izviru. Poskrbljeno je za ustrezno scensko postavitev, ki se po terenu strmo dviga, za ustrezno kostumografijo igralcev, osvetljavo in ozvočenje.

Po predstavi je domači razkriški župnik msgr. Franc Režonja blagoslovil jaslice in vse zbrane na predstavi ob Ivanovem izviru, nato pa je sledila še polnočnica v bližnji romarski cerkvi Sv. Janeza Nepomuka.

Predstava bo ponovljena še v soboto, 5. januarja 2019, ob 18. uri. Za ogled predstave ne zaračunavajo vstopnine, veseli pa bodo vsakršnega prostovoljnega prispevka.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Kultura in izobraževanje