Gasilske veterane pozdravil tudi novi župan Roman Leljak

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Prlekija-on.net, petek, 28. december 2018 ob 18:50
Gasilski veterani GZ Radenci na Janževem Vrhu

Gasilski veterani GZ Radenci na Janževem Vrhu

Tik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirala v naslednjem letu.

Predsednik PGD Janžev Vrh, Anton Belna je v svojem govoru izrazil zadovoljstvo, da lahko njihovo PGD gosti tako pomemben gasilski dogodek kot je srečanje gasilskih veteranov GZ Radenci. Poudaril je, da ne samo zato, ker je gasilstvo ena od panog, ki ji je potrebno nameniti resnično veliko pozornosti, ampak zato, ker imajo v PGD Janžev Vrh in GZ Radenci zelo dobre gasilske veterane in zato ker svoje gasilce, predvsem pa njihovo delo cenijo in jih seveda tudi spoštujejo. Belna je izpostavil, kako gasilci s svojim neutrudnim in vestnim delom ter predanostjo vsakodnevno skrbijo, da je življenje vseh v vasi bolj prijetno, kakovostno in v prvi vrsti varno. A skrb za varnost in reševanje življenj v najhujših trenutkih ni edina vrlina, ki jo gasilci imajo. Prostovoljni gasilci so ljudje z veliko pozitivne energije, na podeželju pa so prav gasilci, ki skrbijo tudi za društveno in družabno življenje v kraju.

Za dobro delo v letu 2018 sta se gasilskim veteranom zahvalila predsednik in poveljnik GZ Radenci, Stanislav Klemenčič in Boris Ivanič. V kulturnem programu so zapeli pevci Društva upokojencev Grozdek Janžev Vrh, na harmoniko je zaigral mladi gasilec Nino Frumen, vse pa sta popestrila Micka in Franček s kratko igro pod naslovom »lastninjenje«. Na koncu so prisotni veterani razglasili najstarejšo gasilsko veteranko in veterana, in sicer sta to bila Frančiška Horvat in Ernest Kocbek, ki sta iz rok predsednika in poveljnika prejeli manjšo darilo.



Več v Kultura in izobraževanje