V Društvu Kihača poskrbeli za kulinarične dobrote, otroke je obdaril tudi Božiček

Na svoj račun so tudi letos prišli pridni otroci, ki jih je obdaril Dobri mož oz. Božiček, ki je prav za vsakega otroka imel pripravljeno darilo

Prlekija-on.net, sobota, 29. december 2018 ob 12:481
Kuharske in ustvarjalne delavnice Društva Kihača

Kuharske in ustvarjalne delavnice Društva Kihača

Društvo za ohranitev jedi naših babic Kihača, je tudi letos, sedaj že tradicionalno, pripravilo druženje ob kuharskih in ustvarjalnih delavnicah. Prireditev je na Glavnem trgu v Ljutomeru kot vedno bila množično obiskana, kjer so se številni obiskovalci lahko dodobra nasitili ob številnih dobrotah, kot so palačinke, langaš, pajani kruh, kvasenice, postržjače, babičina enolončnica, ... vsi so se lahko odžejali še s kuhanim vinom ter čajem in vse to je društvo ponujalo brezplačno.

Na svoj račun pa so tudi letos prišli pridni otroci, ki jih je obdaril Dobri mož oz. Božiček, ki je prav za vsakega otroka imel pripravljeno darilo.

Društvo sicer vodi znan prleški kulinarični mojster, Igor Slokan, ki s svojim društvom skrbi za promocijo prleških jedi tudi preko tovrstnih dogodkov. Dogodek še vedno poteka tam do 17. ure.

Namen Društva Kihača je predvsem poučevanje odraslih in mladostnikov o zdravem načinu prehranjevanja z željo, da se odrasli in mladostniki odzivajo kritično na prehrambne resurse in ohranjajo spomin na jedi tukajšnjih babic.



Več v Družabno