Obnova stare šole pri Mali Nedelji spet padla v vodo?

Za umik gradbenih odrov naj bi bile krive težave pri pridobivanju parcel

Branko Košti, sobota, 19. januar 2019 ob 09:042
Stara šola Mala Nedelja

Stara šola Mala Nedelja

Pred približno letom in pol so okrog propadajoče stavbe stare osnovne šole pri Mali Nedelji začeli postavljati gradbeni oder. Dela so potekala dokaj skrivnostno. Ne od delavcev, ne od lastnice objekta Bojane Gošnjak, ni bilo mogoče dobiti nobenih informacij o nameravani investiciji. Zato ni čudno, da so se v javnosti razširile številne špekulacije, čemu naj bi stavba po obnovi služila.

Najpogostejša varianta je bil center za begunce, omenjala so se varovana stanovanja in tudi, da se lastnik odra s postavitvijo izogiba rubežu, saj so bile na nekaterih elementih odra tudi nalepke z napisom »zarubljeno«. Predvsem pa je bil, glede na vse predhodne izkušnje, močno prisoten dvom, da se nekdo spet igra neke igrice in iz vsega skupaj tudi tokrat ne bo nič.

In ta vsesplošno prisoten dvom se v zadnjih dneh izkazuje kot upravičen. Kakor je pred letom in pol oder hitro rastel, tako hitro ga v zadnjih dneh tudi podirajo in odvažajo. Vprašanje o razlogih za umik odra smo poslali možu lastnice Bojane Gošnjak, kandidatu za župana LMŠ na nedavnih lokalnih volitvah in sedanjemu občinskemu svetniku Maksimiljanu Gošnjaku, kateri v kratkem SMS sporočilu odgovarja: »Zaradi vseh težav s parcelami se zaradi stroškov odri umikajo«.

Spomnimo:
Stara šola pri Mali Nedelji, njeno klavrno stanje in nadaljna usoda, je bila v času volilne kampanije pred lokalnimi volitvami aktualna tema večine političnih strank, katere sestavljajo večino v novem ljutomerskem občinskem svetu. Logično je pri tem izstopala stranka LMŠ oz. njen županski kandidat Maksimiljan Gošnjak, mož lastnice objekta. V času kampanije je bil z njegove strani volilcem končno, v besedi in sliki, predstavljen »projekt« - neke vrste idejna zasnova, iz katere je bilo razvidno, da naj bi se v obnovljeni stavbi uredila varovana stanovanja. Ob tem so bile izpostavljene težave pri pridobivanju gradbenega dovoljenja, saj ima v lasti le zemljišče, na katerem šola stoji, lastnica vseh okoliških parcel pa je Občina Ljutomer, ki pa jih Gošnjakovim, kljub izglasovanemu sklepu občinskega sveta, noče prodati. Glede na navedeno in na trenutno dogajanje okrog šole, smo gospoda Gošnjaka vprašali, ali se zgodba z varovanimi stanovanji končuje, ali je na vidiku kakšna nova varianta. Odgovoril je: »Počakalo se bo, da nova politična občinska sestava začne resno delovati, potem pa gremo naprej«.