Srečali so se čebelarji Apaške doline

Na letnem zboru članstva ČD Apače prvič tudi novi župan Andrej Steyer

Prlekija-on.net, sreda, 23. januar 2019 ob 10:00
Občni zbor ČD Apače

Občni zbor ČD Apače

Čebelarsko društvo Apače, ki deluje osmo leto in šteje 35 članov, je pripravilo redni letni zbor članstva, na katerem so pregledali delo društva v minulem letu in si zadali naloge za leto 2019. Zbora so se udeležili številni gostje, med njimi tudi župan občine Apače dr. Andrej Steyer, podpredsednik ČZS Janez Vencelj, terenski svetovalec za čebelarstvo pri ČZS Jakob Madjar, predsednik in tajnik ČD Sv. Jurij ob Ščavnici, Vlado Žinkovič in Janko Žunič, predstavnika ČD Negova Mirko Kaučič in Stanko Polič in drugi.

Na zboru, ki ga je vodil Bruno Jančar, je o delu in načrtih društva poročal predsednik Matjaž Zidarič, ki je dejal, kako je društvo dobro delovalo, saj so skozi leto opravili najmanj 16 aktivnosti, katerih so se udeleževali člani društva. Največ pozornosti so posvečali izobraževanju čebelarjev na predavanjih in s prirejanjem strokovnih ekskurzij. Društvo se je na svoji čebelarski strojnici s čebelarskimi pridelki in izdelki, predstavljalo na številnih občinskih prireditvah.

Posebno pozornost so namenili slovenskemu zajtrku v vrtcu in šoli v Apačah, kjer so člani društva podarili 14 kg medu. Uspešno so se predstavili tudi na dnevu odprtih vrat, v prostorih apaške občine. S stojnico so se predstavili tudi na žegnanju v Apačah in Leopoldovem sejmu v Gornji Radgoni. Tudi za prihodnje so si zadali podobne naloge, saj predvidevajo, da bodo izvedli kakšnih 14 aktivnosti. Zbor, ki je potekal v apaški Gostilni Zver, kjer so prisotne pozdravili in pohvalili delo društva, tudi župan dr. Andrej Steyer in gostje, so zaključili s pogostitvijo in druženjem.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje