Hermina in Pavel Ferencek sta v zakonu že 60 let

Ob škofu Petru, je somaševal tudi sin Janez

Prlekija-on.net, sobota, 26. januar 2019 ob 18:21
Biserna poroka Hermina in Pavel Ferencek

Biserna poroka Hermina in Pavel Ferencek

Kljub nekoliko bolj mrzlem vremenu je tudi januar mesec praznovanj in obeleževanja jubilejev. In tako sta lep skupni življenjski jubilej praznovala Hermina in Pavel Ferencek iz Kobilja. V krogu domačih sta namreč praznovala 60-letnico zakona - biserno poroko. Svojo dolgoletno zakonsko zvestobo sta potrdila v cerkvi Sv. Martina v Kobilju, kjer je zahvalno mašo, ob asistenci domačega župnika Alojza Ratnika, in njunega sina Janeza Ferenceka, ki je župnik v župniji Apače, daroval murskosoboški škof, msgr. dr. Peter Štumpf, ki je slavljencema izročil tudi posebno listino. Praznovanje biserne poroke zakoncev Ferencek, je bil za kobiljsko župnijo poseben dogodek, zato so cerkev, poleg povabljenih gostov, napolnili še številni verniki.

Oba zakonca sta se rodila v Kobilju, Hermina leta 1941, Pavel pa dve leti prej, 1939. V zakonu so se jima rodili trije otroci, sinova Janez in Avgust ter hčerka Dragica, zadnja dva sta ju razveselila s petimi vnuki in štirimi pravnuki. Svoje življenje sta vseskozi posvetila delu na kmetiji, ob tem pa sta občasno delala v Avstriji, da sta lahko posodabljala kmetijo, katero sedaj vodi njun vnuk Tomaž, in obdeluje 150 ha zemlje ter tako nadaljuje kmečko tradicijo.

Bisernoporočenca sta, kljub visokim letom, še pri močeh in rada poprimeta za vsako delo pri hiši. Ker pri hiši živijo štiri generacije, ima Hermina, ob pomoči mlajših gospodinj, veliko dela tudi z vodenjem gospodinjstva. Hermini je v veliko veselje petje v cerkvenem pevskem zboru Kobilje, ki jima je tudi zapel ob njunem jubileju pri sv. Maši. Kljub obilici dela jubilanta še sedaj rada tudi bereta, posebej pa sta vesela, da je vnuk Tomaž Ferencek, s svojo družino, prevzel vodenje sedaj velike kmetije, na kateri poteka moderna reja goveje živine.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje