76-letnik izsilil prednost vozniku tovornega vozila in na kraju umrl

Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je kljub vsem naporom zdravnika in reševalcev, na kraju nesreče umrl

Prlekija-on.net, četrtek, 31. januar 2019 ob 17:20
Prometna nesreča na cesti Lenart - Ptuj

Prometna nesreča na cesti Lenart - Ptuj

Poročali smo že o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v sredo, 30. januarja in kjer je življenje izgubil voznik osebnega vozila. Iz PU Maribor so sporočili, da je okoli 12.20 76-letni voznik vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Svete Trojice proti regionalni cesti Spodnja Senarska-Lenart. Ko je pripeljal do preglednega križišča s to regionalno cesto, se je pričel iz lokalne ceste vključevati v promet na prednostno regionalno cesto, pri tem pa izsilil prednost 61-letnemu vozniku tovornega vozila s priklopnikom, ki je takrat pravilno pripeljal po prednostni cesti, iz njegove leve strani. Zaradi tega je, kljub umikanju v levo, voznik tovornega vozila s priklopnikom trčil v prednji levi del osebnega avtomobila.

Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je kljub vsem naporom zdravnika in reševalcev, na kraju nesreče umrl. Iz vozila so mu pomagali gasilci.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

V letošnjem letu je to druga smrtna žrtev na cestah na območju PU Maribor. V lanskem letu so prvo tako nesrečo obravnavali šele meseca marca.



Več v Črna kronika