V letu 2018 so gasilci PGD Savci največ časa in truda vložili v nabavo novega vozila

72. občni zbor PGD Savci so zaključili s podelitvijo pohval, priznanj in napredovanj ter pogostitvijo in glasbo

Ivan Trunk, četrtek, 31. januar 2019 ob 17:40
72. občni zbor PGD Savci

72. občni zbor PGD Savci

V soboto, 26. januarja, so se gasilke, gasilci in drugi gostje zbrali v gasilskem domu na 72. občnem zboru Prostovoljnega Gasilskega Društva (PGD) Savci. Igor Majcen predsednik PGD Savci je zbrane na občnem zboru najprej pozdravil in dal predlog za izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Anton Munda, zapisnikarica je bila Pavla Hebar.

Po izvolitvi delovnega predsedstva je sledilo branje poročil: predsednika - Igor Majcen, poveljnika - Boštjan Šulak, blagajničarke - Nataša Raušl, nadzornega odbora - Milan Munda, vodje žena - Darja Horvat, vodje mladine - Mirko Raušl in verifikacijske komisije - Roman Rakuša.

V poročilu je predsednik povedal naslednje: v letu 2018 so gasilci PGD Savci največ časa vložili v nabavo novega vozila - avtocisterne, tu gre omeniti zbiranje sredstev za vozilo, prevzem vozila in organiziran svečan prevzem vozila, obiskali so vse prireditve na katere so bili vabljeni, v letu 2019 imajo v planu organizirati vrtno veselico 13. julija 2019 z ansamblom Prleški kvintet, izobraževanje članov in pokrivanje zapadlih sredstev za novo vozilo.

V poročilu je poveljnik povedal, da so operativni gasilci bili dvakrat aktivirani v primeru požara in večkrat po divjanju neurja in poplav. 8. junija 2018 so pripeljali novo vozilo in že čez dve uri so bili aktivirani in so se z njim podali na krstno vožnjo zaradi divjanja neurja in poplav. Organizirali bodo izobraževanje članov in pripravo desetin za gasilska tekmovanja.

Po branju poročil je bil sprejet delovni in finančni plan PGD Savci za leto 2019 in podelitev pohval, priznanj in napredovanj - činov. Na koncu je bil pozdravni nagovor povabljenih gostov iz drugih društev: Mirko Cvetko župan občine Sv. Tomaž, Mirko Lovrec predsednik GZ Sv. Tomaž, ter predstavniki PGD Koračice, PGD Trnovci, PGD Polenšak, PGD Pršetinci, PGD Gornja Radgona, PGD Stara Cesta - Mekotnjak in PGD Bresnica.

Na koncu uradnega dela je bila pogostitev z dobro večerjo in pijačo, za dobro voljo pa sta poskrbela Duo Danilo in Milan.



Več v Kultura in izobraževanje