Voznik tovornega vozila zapeljal s cestišča, škode za 20 tisoč evrov

Voznik je utrpel lahke telesne poškodbe, škode pa je nastalo za okrog 20.000 evrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. februar 2019 ob 12:02
Tovorno vozilo v jarku

Tovorno vozilo v jarku

Policisti so bili v soboto, 2. februarja, malo pred 6. uro obveščeni, da je na pomurski avtocesti Lendava - Turnišče s cestišča zapeljal voznik tovornega vozila. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da 28-letni voznik tovornega vozila romunskih registrskih številk ni vozil po sredini voznega desnega pasu in je zaradi tega zapeljal čez desno bankino v obcestni jarek.

Voznik je utrpel lahke telesne poškodbe. Škode je nastalo za okrog 20.000 evrov.

Vozni pas v smeri Murske Sobote je bil zaprt, promet je potekal po prehitevalnem pasu.

V Ljubljani so najeli vozilo in v Murski Soboti izvršili tatvino oblačil

V soboto, 2. februarja, ob 12.36 uri so bili policisti obveščeni, da je neznani moški iz športne trgovine v Murski Soboti odtujil večje število oblačil in pobegnil.

V dobro organizirani akciji so policisti storilce izsledili na pomurski avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Vučji vasi. Vozilo se na zvočne in svetlobne znake policistov na začetku ni zaustavilo in je z vožnjo nadaljevalo, ter bilo ob 13.39 uri zaustavljeno. S strani drugega voznika so bili obveščeni, da so bili iz vozila pred zaustavitvijo odvrženi predmeti.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so si trije državljani Srbije pri podjetju iz Ljubljane izposodili vozilo in izvršili tatvino oblačil v Murski Soboti. Približno 150 metrov pred zaustavitvijo vozila so policisti našli večjo količino odvrženih oblačil.

Storilcem je bila odvzeta prostost. Dvema storilcema je bilo po prenehanju razlogov za pridržanje le to odpravljeno. Zoper 26-letnega državljana Srbije pa je bil na podlagi zbranih obvestil in opravljenega ogleda ugotovljen utemeljen sum storitve kaznivega dejanja Tatvine po II. odstavku 204. člena KZ-1 in je bil priveden v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku. V postopku je bil tujec obsojen na trimesečno zaporno kazen, s preizkusno dobo dveh let.



Več v Črna kronika